05 Aralık 2019 18:48

Kısa film iyi gider

İzmir’de Alternatif Kısa Film etkinliğinin on sekizincisi düzenlendi. “Kısa film iyi gider” düşüncesiyle yola çıkılan etkinliğin bu haftaki konusu “Kadın ve Şiddet” oldu.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Gözde SEZER
İzmir

Otuzbeşlik.com ve Birikim Atölyesinin düzenlemiş olduğu Alternatif Kısa Film etkinliğinin bu hafta on sekizincisi düzenlendi. İzmir Fransız Kültür Merkezinde yapılan ve “Kısa film iyi gider” düşüncesiyle yola çıkılan etkinliğin bu haftaki konusu Dünyayı Turuncuya Boya hareketi kapsamında ‘Kadın ve Şiddet’ oldu.

BM’nin 2017 yılında kurmuş olduğu Turuncu Derneği, her yıl 25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında cinsiyete dayalı şiddete ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratmak amacıyla ‘İzmir’i Turuncuya Boyuyor’. Bu hareket kapsamında; “Seher”, “Minnina”, “Demir Leydi”, “Modern Hayat Ezgisi” ve “Hors De L’eau” kısa filmleri izlenerek, genç yönetmenlerle sohbet edildi.

MİNNİNA: İÇİMİZDEN BİRİ

Kısa film gösteriminde, “Seher” Filminin Yönetmeni Mevlüt Akçin, kadın cinayetleri haberinden etkilenerek bu filmi çekmek istediğini ve kadın arkadaşlarına senaryoyu danışarak filmini çekmeye karar verdiğini söyledi.

Minnina Yönetmeni Simge Şakar ise “Bu filmi çekmemin sebebi, etiketlerin dışında dışladıklarımızın, şiddet gösterdiklerimizin, aslında bize nasıl benzemediğini, bir yandan da nasıl benzediğini gösterme kaygısıydı. Minnina ‘İçimizden, aramızdan biri’ demek” dedi.

"EKMEK VE GÜL’ÜN HABERİ SAYESİNDE TANIŞTIM"

Seçkide göze çarpan filmlerden biri de “Demir Leydi” belgeseliydi. Demircilik yapan Gülcan’la Ekmek ve Gül dergisi sayesinde tanıştığını belirten Yönetmen Aliye Ceylan, yaptıklarını bir film değil Gülcan’la dayanışma olarak gördüğünü, kadınların iş hayatında birçok sektörde benzer sıkıntıları yaşadığını ve onun hikayesini kendi hikayesiyle özdeşleştirdiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev parlamentoyu feshetti

SONRAKİ HABER

Akademisyen Erhan Keleşoğlu: Güvenlikçi yaklaşım Türkiye’yi açmaza sürüklüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...