03 Aralık 2019 06:27

Antalya'da Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenci hakkında dava açıldı

Antalya'da katıldıkları Newroz kutlamasında Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenci hakkında dava açıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Antalya'da geçen yıl katıldıkları Newroz kutlamasında Kürtçe şarkı söyleyen 12 öğrenci hakkında dava açıldı.

Mezopotamya Ajansından Hamdullah Kesen'in haberine göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında kolon kanseri Devrim Ayık'ın da olduğu 4’ü tutuklu 12 üniversite öğrencisi hakkında "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianameyi kabul eden Antalya 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşma için 8 Ocak 2020 tarihine gün verdi.

Valilik izniyle 2018 yılında düzenlenen Newroz Bayramı'na katılan ve burada söyledikleri şarkıları "terör örgütü üyeliğine" delil olarak gösteren savcı, öğrencilerin kendi ralarında yaptıkları telefon görüşmelerini de iddianameye koydu.

İtirafçı olduğu belirtilen bir kişinin beyanlarına dayanan iddianamede, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu olan Devrim Ayık'ın cezaevinde olduğu süreye dair suçlamalarda bulunması dikkati çekti. Polis baskınında Ayık’ın ev aranmasında el konulan Kürtçe ezgilere ait şarkı sözleri de iddianamede suç delili yapıldı.

ŞARKI VİDEOSU SUÇ SAYILDI

Hazırlanan iddianamede, öğrencilerin yaptıkları piknikte "Mervano" isimli Kürtçe şarkıyı seslendirmesi, Abdullah Aktaş adlı öğrencinin Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan bir arkadaşını ziyaret edip, kıyafet göstermesini ve bir öğrencinin telefon incelemesinde çıkan Şırnak'ın Dicle Mahallesi'nde yaralı bir halde bedeni zırhlı araca bağlanıp sürüklenerek öldürülen Hacı Lokman Birlik’in fotoğrafını bulundurması da savcılıkça suç olarak gösterdi.

Savcılık, öğrencilerin Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) içerisinde yer aldıklarını ileri sürerek, "terör örgütü üyesi oldukları" suçlamasında bulundu. (Antalya/MA)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK'e göre kasım ayı enflasyonu yüzde 10,56

SONRAKİ HABER

Kayı İnşaat işçileri, 5 gündür ödenmeyen maaşları için grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...