02 Aralık 2019 11:35

İdlib'de çatışmalar yoğunlaştı: 82 kişi yaşamını yitirdi

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verdiği bilgilere göre, İdlib’de meydana gelen çatışmalarda en az 82 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: Qasioun News Agency/Wikimedia Commons(CC BY 3.0)

Paylaş

Suriye'nin başta El Kaide bağlantılı gruplar olmak üzere cihatçıların kontrolünde bulunan vilayeti İdlib’de, hükümet güçleri ile cihatçı gruplar arasında hafta sonunda yaşanan çatışmalarda en az 82 kişinin öldüğü belirtiliyor. Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'den 1 Aralık'ta yapılan açıklamada, bölgede yaşayan birçok kişinin kuzeye doğru kaçtığı kaydedildi.

DW Türkçe’nin haberine göre, yapılan açıklamada, çatışmaların 30 Kasım'da El Kaide uzantısı Heyet Tahrir Şam örgütünün hükümet birliklerinin bulunduğu noktalara yönelik saldırıları nedeniyle başladığı kaydedildi. Gözlemevi, ölenler arasında hükümet birliklerinden en az 36 askerin de bulunduğunu kaydetti. Çatışmaların 1 Aralık'ta da devam ettiği belirtildi.

Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin verdiği bilgiler, bölgedeki cihatçıların aktardıklarına dayanıyor.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da İdlib ile ilgili açıklama yayımladı. Açıklamada, "Bugün iki pazar yeri ve sivil halkın yoğun olduğu bölgelere yapılan saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 14 masum sivil hayatını kaybetti, 27 kişi de yaralandı" ifadeleri kullanıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eski Hazro Müftüsü İsmail Kaya'ya cinsel saldırıdan hapis cezası

SONRAKİ HABER

Barış imzacıları 6 kentte haklarını istedi: Gasbedilen haklarımızı alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...