02 Aralık 2019 09:47

Adalet Bakanı'ndan Ayşe Tuba Arslan açıklaması: HSK her türlü müeyyideyi yapacaktır

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ayşe Tuba Arslan'ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından öldürülmesine dair "HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ayşe Tuba Arslan'ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu eski eşi tarafından öldürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu konuda yargısal boyutuyla en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır" dedi.

Adalet Bakanı Gül, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'daki bir otelde gerçekleştirilen "Aile Hukuku Çalıştayı"na katıldı. Gül, Eskişehir'de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan'a dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir ilimizde defalarca kolluğa, emniyete, yargıya ve ilgili kurumlara ihbar ve şikayette bulunmasına rağmen ve tüm hikayesi bütün birimlerce bilinmesine rağmen bir kadın eski eşi tarafından katledildi. Bir kadının yaşam hakkı feryat figanlar arasında gasp edildi. Herkesin başını iki elinin arasına alıp düşünmesi gerekir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Ayşe Tuğba Arslan, bugün aramızda olabilirdi. Onun gibi nice kadınlar, anneler, eşler aramızda olabilirdi. ’Bu can kurtarılabilirdi’ dediğimiz nice canlar zalimce cinayetlere kurban gitti. Artık bu çığlığın son bulması gerektiğine hepimiz inanıyoruz. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama HSK tarafından denetlenmektedir. Bu konuda yargısal boyutuyla da en ufak bir ihmal dahi tespit edilmesi halinde HSK titizlikle takip ederek gerekli her türlü müeyyideyi yapacaktır."

NE OLMUŞTU?

Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan, eski eşinin satırlı saldırısı sonucu ağır yalanmış ve 44 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Arslan'ın naaşı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde “Ayşe Tuba Arslan İsyanımızdır” diyen kadınların omuzlarında taşınarak toprağa verilmişti.

Arslan'ın eski eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunmasına karşın göz göre göre ölüme gönderildiği, Evrensel'in manşetiyle ortaya çıkmıştı. Öldürülmeden 2,5 ay önce Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda Arslan “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” demişti. Ancak Arslan’ın son çığlığı da yargı tarafından duyulmamıştı.

Arslan’ın 23 başvurusuna rağmen korunamamasının nedenlerinden birinin de Eskişehir Savcılığının, Arslan ile saldırganı uzlaştırmaya zorlaması olduğu ortaya çıkmıştı.

Olay üzerine kadına karşı şiddetle mücadelede koruma sisteminin etkinliğinin araştırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasına yönelik önerge AKP ve MHP’nin oyları ile reddedilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz: Engelliler yanlış anlayışın kurbanları

SONRAKİ HABER

Vail El Suud'un çizidiği resim bilirkişi heyetine gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...