30 Kasım 2019 15:22

HSK, Ayşe Tuba Arslan'ın ölümüne dair kamu görevlileri hakkında inceleme izni verdi

HSK, Eskişehir'de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın ölümündeki ihmallere dair kamu görevlileri hakkında inceleme izni verildiğini duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir'de eski eşi tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın verdiği 23 suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlanmasına dair Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı. HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, "HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiş, inceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağını ve sonucun kamuoyu ile paylaşılacak" dedi.

Eskişehir’de 11 Ekim’de sokak ortasında eski eşinin satırlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren Ayşe Tuba Arslan’ın eski eşi Yalçın Alpay'dan gördüğü şiddete dair 23 kez suç duyurusunda bulunduğu, suç duyurularından 5’inin “delil yetersizliği ve tanık yokluğu" gerekçesiyle takipsizlikle sonuçlandırıldığı ortaya çıkmıştı.

Arslan Eskişehir Aile Mahkemesine yaptığı son başvuru dilekçesinde "Defalarca şikayet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, uzaklaştırmam olduğu halde. Benim bu, Yalçın Özalpay isimli şahısla ilgili başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz” demişti.

HSK Başkanvekili ve 2’nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, HSK tarafından inceleme başlatıldığını duyurdu. Yılmaz, sosyal medya hesabından "HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiş, inceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur” paylaşımı yaptı. (HABER MERKEZİ)

{{391668}} 

ÖNCEKİ HABER

Şair ve yazar Nalan Çelik: Kartal yaşasın, ayak izlerimiz silinmesin

SONRAKİ HABER

Irak Meclisi, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa