30 Kasım 2019 07:59
Son Güncellenme Tarihi: 30 Kasım 2019 12:34

MA muhabirleri Sadık Topaloğlu ve Sadiye Eser gözaltına alındı

Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadık Topaloğlu ve Sadiye Eser evleri basılarak gözaltına alındı. Özgür Gazeteciler İnisiyatifi, gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dün akşam saatlerinde iş yerinden çıktıktan sonra kendilerine ulaşılamayan Mezopotamya Ajansı muhabirleri Sadık Topaloğlu ve Sadiye Eser’in İstanbul Vatan Caddesi’nde bulunan Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutuldukları öğrenildi. Her iki gazetecinin evine de polis baskını düzenlendi. Evlerdeki aramalar sırasında eşyalar dağıtıldı.

Baskın sırasında polisler, Topaloğlu ve Eser’in İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde oldukları bilgisini verdi.

24 SAAT AVUKAT YASAĞI

Ajans avukatları, her iki gazetecinin hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları hakkında bilgi almak üzere tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitti.

TEM Şube Müdürlüğü’nde tutulan Eser ve Topaloğlu ile görüşmek isteyen avukatlara,  İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında her iki gazeteciye 24 saatlik “avukat görüş yasağı” getirildiği söylendi.

Başlatılan soruşturmaya dair “gizlilik” kararı alındığı bilgisi de yine avukatlarla paylaşıldı. 

ÖGİ: GÖZALTINDAKİ GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN

Özgür Gazeteciler İnisiyatifi (ÖGİ), Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Berivan Altan, Sadık Topaoğlu ve Sadiye Eser’e ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Gazetecilere yönelik artan baskıların arttığına, gözaltı, tutuklama ve verilen hapis cezalarıyla basın emekçilerinin sahada çalışmasının engellediği belirtilen açıklamada, “Medyayı büyük bir havuza çeviren AKP-MHP ittifakı, kendi propagandasını yapmayan basın kuruluşlarını da çalışamaz hale getirmek için gazetecileri hedefine koymuş durumda. Hükümet ve ortağı MHP, bu hedefine ulaşmak için gazetecilerin de güvenliğini korumakla yükümlü olan emniyeti kullanıyor. Öyle ki, polisler iktidardan aldıkları talimatlarla gazetecileri bir bir evlerinden ya da işyerlerinden gözaltına alıyor. Durum o kadar vahim ki; polisler avukatların ‘gazetecileri neden gözaltına aldınız’ sorusuna verecek bir cevap bile bulamıyor. Bu durum emniyeti ve yargısıyla devlet kurumlarının ne kadar partizanlaştığını bir kez daha gözler önüne seriyor" ifadelerine yer verildi.

Gazetecilerin gözaltına alınarak Kürt basını ve muhalif basının boğulmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, “Bu hukuksuzlukları kabul etmemiz mümkün değildir. Meslektaşlarımız Berivan Altan, Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu’nun biran önce serbest bırakılmalarını istiyoruz. Cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin de özgürlüklerine kavuşmaları için mücadele etmeye devam edeceğimizi vurguluyoruz. Şunu unutmayalım ki; basın özgür olmadan toplum özgür olamaz. Bu çerçevede tüm demokratik kamuoyunu gazetecilerle dayanışmaya çağırıyoruz” denildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

İranlı Mevlevi'nin öldürülmesi: Gözaltındakiler adliyeye sevk edildi

SONRAKİ HABER

İzmir Barosu duvarı işaretlenen Alevi aile ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...