30 Kasım 2019 07:35

Gazeteci Dilipak: Kenevir Allah’ın bir nimetidir; gömlek kenevirdense kurşun geçmez

Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, uyuşturucu dahil, çeşitli kullanım alanları bulunan kenevirin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Fotoğraflar: @aDilipak/Twitter

Paylaş

Tekstilden otomobil sektörüne kadar geniş kullanım alanı bulunan kenevirin üretimine ilişkin tarımsal politikalar yeniden şekilleniyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamalarda kenevir ekim sürecini yeniden başlatacaklarını ifade etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından tekstilden otomobil sektörüne kadar geniş kullanım alanı bulunan kenevirin üretimine ilişkin tarımsal politikalar yeniden düzenlendi.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Gıda, Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi de kenevir yetiştiriciliği için bir panel düzenledi.

"KENEVİR OKSİJEN FABRİKASIDIR"

Panelde konuşan Yeni Akit Yazarı Abdurrahman Dilipak, kenevir için methiyeler dizdi:

“Kenevir çok gübre ve su istemiyor, kendini şartlara uyduruyor, oksijen fabrikasıdır. Balkonunuza kenevir ekin, astım krizleri en aza inecektir. Hayvanlarınızın altına keneviri atın yerse de şifa üstüne yatarsa da şifadır. Hayvanat bahçelerinde ve ahırlarda kenevir kullanmak gerekir. Yeşil değil kurutulduktan sonra kümes hayvanlarının yemlerine katılması lazım.”

“KENEVİRİ SAHİPLENMELİYİZ”

Kenevir’in Türkiye’nin enerjide dışa bağımlılığını da çözeceğini ileri süren Dilipak, keneviri Allah’ın bir nimeti olarak tanımladı. Dilipak, “Evin perdelerini ve duvar kağıtlarının kenevirden olması lazım. Isı, ses geçirmiyor, bakteri barındırmıyor, radyasyonu emiyor bu Allah’ın bir nimetidir” diye konuştu.

Kenevire ilişkin iddialarını daha da ileri taşıyan Dilipak, “Ceketiniz, gömleğiniz kenevirdense kurşun geçmiyor, zırh görevi görüyor” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

685 gazetecinin basın kartı "milli güvenlik" gerekçe gösterilerek iptal edildi

SONRAKİ HABER

İranlı Mevlevi'nin öldürülmesi: Gözaltındakiler adliyeye sevk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...