26 Kasım 2019 18:15
Son Güncellenme Tarihi: 27 Kasım 2019 09:24

Atlasglobal, tüm uçuşlarını 21 Aralık'a kadar durdurdu

Atlasjet Havacılık A.Ş. (Atlasglobal), "nakit akışındaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla" tüm uçuşlara 21 Aralık tarihine kadar ara verdiklerini açıkladı.

Fotoğraf: Juke Schweizer/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Atlasjet Havacılık A.Ş. (Atlasglobal), "nakit akışındaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla" tüm uçuşlara 26 Kasım itibarıyla 21 Aralık tarihine kadar ara verdiklerini, bütün satış kanallarından bilet satış işlemlerinin 16 Aralık'a kadar kapalı tutulacağını açıkladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, kararın gerekeçesine ilişkin "Yakın geçmiş olumsuzlukları ve beraberinde getirdiği ekenomik yük ve 2019 yılı Nisan ayı itibariyle İstanbul Havalimanı'na geçişle birlikte lojistik ve operasyonel maliyetlerde yaşanan büyük artış, Havayolumuz açısından 2016/2017 kayıplarımızı yeterli sürede telafi etme imkanımızı ortadan kaldırmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Nakit akışımızdaki gerekli yapılandırma ve iyileştirmeyi sağlamak amacıyla, tüm uçuşlarımıza 26 Kasım 2019 itibariyle, 21 Aralık 2019 tarihine kadar ara vermek zorunda kaldığımız bilgisini arz ederiz. 

Bu süreçte uçuşu gerçekleştirilemeyen yolcularınızın satın aldıkları biletleriyle ilgili 15.12.2019 tarihine kadar gerekli tespitler tarafimızca yapılacaktır. Yolcularınızın iade ve değişiklik talepleri ile ilgili işlemler için uygulanacak adımlar 16 Aralık 2019 tarihinde tarafımızdan email yoluyla sizlere duyurulacaktır. 

Sorularınızı ve ileri dönem uçuşlarınıza ait değişiklik ya da iptal taleplerinizi pnr numarasıyla birlikte hacumreatlas@atlasglb.com e-mail adresine iletebilirsiniz.  

Bütün satış kanallarımızdan bilet satış işlemleri de 16.12.2019 tarihine kadar kapalı tutulacaktır."

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: MAĞDURİYETLER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da Atlas Global Havayollarının 21 Aralık'a kadar tarifeli uçuşlarını durdurma kararına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Atlas Global Havayollarının tarifeli uçuşlarını 21 Aralık'a kadar durdurduğu anımsatıldı.

Firmanın, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık'a kadar tespit ederek, oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğinin bildirildiği vurgulanan açıklamada, “Atlas Global Havayollarının belirttiği süre içinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, bakanlığımızca yakından takip edilecektir” ifadelerine yer verildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyum desteği kesti, Bakanlık HDP’li Sur Belediyesine ek bütçe vermiyor

SONRAKİ HABER

Ali Babacan: Davutoğlu ile birleşmeyi zor görüyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...