26 Kasım 2019 09:01

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir CHP Genel Başkanı olamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Muharrem İnce ile Saray'da görüştüğü iddialarına ilişkin "Kimseye telkinde bulunmadık, çünkü Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir CHP Genel Başkanı olamaz" diye konuştu.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında konuştu. Erdoğan, CHP'li Muharrem İnce ile Saray'da görüştüğü iddialarına ilişkin "Kimseye telkinde bulunmadık, çünkü Kılıçdaroğlu’ndan daha ideal bir CHP Genel Başkanı olamaz" diye konuştu.

Erdoğan, Muharrem İnce ile Beştepe'de görüştüğü iddiasına ilişkin şu açıklamaları yaptı: 

"Güya bir CHP'li casus filmlerine taş çıkartacak bir senaryo ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelip bizimle görüşmüş. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir, herkes gibi CHP'liler de gelebilir. 15 Temmuz'un ardından Bay Kemal de gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı adaylığı döneminde Muharrem İnce bizimle görüşmek için Külliye'ye değil ama partimize gelmiştir. Sayın İnce ile orada bir görüşme yaptık. Sayın İmamoğlu da geldi onu da kabul ettik. Tüm büyükşehir belediye başkanlarını da kabul ettik. Külliye benim şahsi malım değil milletin varlığıdır. Son günlerdeki tartışma bambaşka mecralarda cereyan ediyor. 

"CHP'NİN BAŞINDA KİMİN OLDUĞUNDAN BİZE NE"

"Londra'da tedavi gören ve örnek olamayacak bir gazeteci (Rahmi Turan) var. Buna göre 9 Kasım'da bir CHP'li plakası değiştirilmiş bir araçla Külliye'ye gelip bizimle görüşmüş, farklı plakalı bir araba ile gitmiş. Görüşmede biz 'Senin CHP Genel Başkanı olman gerekir' demişiz. Bu iddianın neresini düzeltelim bilemiyoruz. Gizli saklı hiçbir CHP'li yanımıza gelmedi. Bunlar Külliye'yi kendi merkezleri gibi sanıyor. Kimseye genel başkan olma telkininde bulunmadım çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'dan daha ideal genel başkan olmaz. CHP'nin başında kimin olduğundan bize ne? Olmayan görüşmeyi ortaya atan gazeteciyi siciline bakarak mazur görebiliriz. Bugünkü yazısında özür dilemiş. Bizden de özür dilemiş, teşekkür ederiz." 

"İDDİA ORTADA KALDI"

"Bu iddianın üzerine 'doğrudur' diyerek adeta tüy diken genel başkan ne yapacak? Peki CHP Genel Başkanı'na ne demeli? Kendisi hata ettim, özür dilerim diyemedi. Kendisi CHP'nin başına bir kaset kumpasıyla geldiği için orada kalmanın yolunu da benzer yöntemlerde arıyor. Külliye'ye gelen CHP'li iddiası da ortada kaldı. Yazıyı yazan 'Haber kaynağım bu kişidir' diyor. O kişi de 'Kaynağım CHP'den biridir' diyor. CHP 'Kumpas kuruldu' diyor. Yeni bir senaryo daha çıktı, 'Yatta bir aradaydılar.' Şimdi onlar da birbirini suçluyor. Bu iddiayı ortaya atan Sayın İnce de 'Onlar kendilerini daha iyi biliyor' diyor. İddianın sahibi belli değil, doğrulayan belli değil."

"DİŞİME GÖRE BİR ANA MUHALEFET BULAMADIM"

"Onurlu bir siyasetçinin yapacağı iş özür dilemektir. İçi boş ithamlarla ülkemizi meşgul ettikleri için milletimizden özür dilemeliler. CHP kendi kendine bir orta oyunu oynadı ve artık bitti. Ülkemizin gerçek gündemine dönmenin zamanı geldi. CHP kendi iç hesaplaşmasını kapalı kapılar ardında gerçekleştirsin. Ne olur artık milletin yakasından düşün. Ah ah, bunca yıl başbakanlık yaptım, cumhurbaşkanlığı yaptım; en çok hayıflandığım konulardan biri, şöyle dişime göre bir ana muhalefet bulamayışımdır"

CHP’Lİ ENGİN ÖZKOÇ’A TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un, AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e yönelik "Lütfen bu hanımefendiye haddini bildirin" ifadesini eleştiren Erdoğan, "Şizofrenik vakalar sadece caddelerde değil parlamentonun içinde de var. Bu şizofrenik vakaları parlamentodan temizlemek lazım. Bunun adımlarını atmak lazım. Yapamazsak Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosuna yazık olur. Bunun temizliğini yapmalıyız. Grup başkanvekilimiz kişisel haklarını savunmak için gerekeni yapacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından diğer öne çıkanlar şöyle:

"Gelen haberler çok hayra alamet değil. İstanbul'da 3 ay gibi bir süre sonra, havalar böyle giderse, İstanbul susuzluğa doğru yürüyor. Benzer şey Ankara için de geçerli"

"Bırakın doları moları; paramıza, Türk Lirası'na dönelim. Türk Lirası artık kaybettirmiyor. Milliliğimizi, yerliliğimizi burada da gösterelim"

"Arifiye'deki tank palet fabrikası satılmamış, 25 yıllığına Katar ve Türk sermayesinin ortaklığıyla şu anda çalıştırılan BMC firmasına tahsis edilmiştir. Burada satış kesinlikle yok."

"F-16 ve SİHA'larımızda üretilen bombaların kapsülleri yanında, patlayıcı dolumlarını da tamamen ülkemizde yapacak bir özel sektör yatırımı da yakında başlıyor." (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Termiğe "havayı kirletme izni" veren AKP, çevre için kararlı bir adım atacakmış

SONRAKİ HABER

Belediye, 20 yıllık çam ağaçlarını "çıkmaz sokağı daraltıyor" diyerek söktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa