26 Kasım 2019 07:22

Tekstil devi SARAR toplu işten atma hazırlığında

SARAR'da patron toplu işçi kıyımına hazırlanıyor. Çalışanlara yazıyla kıdem ve ihbar tazminatlarının toplu ödenmeyeceği de bildirildi.

ARŞİV | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ticari faaliyetlerine 1944 yılında Eskişehir’de başlayan, Türkiye’de beş büyük üretim fabrikası ve 5 bin çalışanı bulunan, hazır giyim sektöründe dünya markalarıyla yarışan Sarar, toplu işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Yurtdışında 58 mağazası, Türkiye’de ise 75 şehirde 160’dan fazla Sarar konseptli mağazası olan SARAR’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, çalışanlarına toplu işten çıkarmalar olacağını bildiren bir yazı gönderdi.

Birgün'den Burcu Cansu'nun haberine göre Cemalettin Sarar imzalı ile yazıda, “İşçilik maliyetlerimiz ile genel giderlerimizin fazlalığı ve ihracat siparişlerimizde yaşanan düşüşler sebebiyle maliyetlerimizin artması, yapılan üretimin ve siparişlerin azalmış olması karşısında ortaya çıkan işgücü fazlalığı ile üretim yapmayı ekonomik olarak sürdürebilmemiz mümkün görünmemektedir” ifadeleri yer aldı.

TAZMİNAT TOPLU ÖDENMEYECEK

Yazıda, yönetim kurulunca alınan karar doğrultusunda üretim, üretime bağlı birimler, kesim, yönetim, depolar, muhasebe, personel, temizlik, bakım, sosyal hizmetler, makine bakım kadrolarından işten atma yapılacağı duyuruldu.

Yazıda kıdem ve ihbar tazminatlarının toplu ödenmeyeceği de belirtilerek, “İlk taksit 10 bin TL ve takip eden taksitler 5 bin TL’den az olmamak üzere toplam 6 taksitte ödenebilecektir. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 29’uncu maddesi gereği yapılan toplu çıkışlarda çıkan personel İŞKUR’un işsizlik maaşından faydalanılabilecektir” dendi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Darbeci “Kenan Evren”in ismi okul, cadde ve sokaklardan silinecek

SONRAKİ HABER

Muharrem İnce, Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan ve Talat Atilla’ya dava açıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...