26 Kasım 2019 03:09
Son Güncellenme Tarihi: 28 Kasım 2019 06:38

Arnavutluk'ta 6.2 şiddetindeki depremde ölü sayısı 51'e yükseldi

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 51'e yükseldi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Arnavutluk'ta meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi. Bölgede Türkiye ve diğer ülkelerden gelen ekipler, enkaz altında kalanlara ulaşmak için çalışmaları sürdürüyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinden edinilen bilgilere göre, saat 05.54 sularında Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsü (IGJEUM) ise yaptığı açıklamada, merkez üssü ülkenin batısındaki Dıraç şehrine 15 kilometre uzaklıktaki depremin, yerin 38 kilometre derinliğinde meydana geldiği ve 6.4 büyüklüğünde olduğunu kaydetti.

51 KİŞİ ÖLDÜ, 900'DEN FAZLA KİŞİ YARALANDI

Depremde 51 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Koruma Bakanlığı, 900'den fazla yaralı olduğunu duyurdu.

Arnavutluk Bakanlar Kurulu kararıyla, deprem nedeniyle başkent Tiran ve Dıraç’ta 30 günü geçmeyecek süreyle doğal afet durumu ilan edildi.

Öte yandan, Arnavutluk Yer Bilimleri, Enerji, Su ve Çevre Enstitüsünden (IGJEUM) yapılan açıklamada, merkez üssü Adriyatik Denizi olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiği bildirildi.

Kosova Hükümeti, düzenlediği olağanüstü oturumda, depremin neden olduğu zararların giderilmesi için Arnavutluk'a 500 bin avro tahsis edilmesini kararlaştırdı. Kosova ayrıca arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bir ekip gönderdi.

Kuzey Makedonya da deprem nedeniyle Arnavutluk'a yaklaşık 100 bin avro yardımda bulunacağını açıkladı.

100'DEN FAZLA ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

Sabah meydana gelen ana depremin ardından 100’ün üstünde artçı sarsıntının yaşandığı açıklandı.

Akşam saatlerinde 5.6 ve 5.3 büyüklüğünde depremler meydana geldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, başkent Tiran, Dıraç, Akçahisar (Kruja), Kurbin ve Leş (Lezha) şehirlerinde 600'ün üzerinde vatandaşın yaralandığı bildirildi.

Eğitim, Spor ve Gençlik Bakanlığı ülke genelinde bugün eğitime ara verildiğini, ilerleyen günler için daha sonra bilgilendirme yapacaklarını duyurdu.

21 TÜRKİYELİ HASAR GÖREN OTELDEN TAHLİYE EDİLDİ

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dıraç’ta depremden hasar gören iki ayrı otelden son anda kendilerini kurtaran 21 kişinin hızlı bir operasyonla tahliye ettiklerini söyledi. Belinde ciddi problem oluşan bir yurttaş ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi.

Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavutluk'un diğer şehirlerinde ve komşu ülkeler Kuzey Makedonya, Kosova, Bosna Hersek ve Karadağ'dan da hissedilen deprem Arnavutluk'ta iletişim sorunu ve elektrik kesintilerine neden oldu.

Arnavutluk'ta 21 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 132 kişi yaralanmış, 600'den fazla yapı zarar görmüştü.

  Arnavutluk'ta meydana gelen depremde yıkılan bina

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İHD şubelerinden 25 Kasım açıklamaları

SONRAKİ HABER

Haluk Bilginer, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde "en iyi erkek oyuncu" seçildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...