23 Kasım 2019 17:57

Erdoğan’ın gelişi öncesi 6 Ege öğrencisinin gözaltına alınması protesto edildi

Ege Üniversitesi’ndeki gençlik örgütleri, 6 Ege Üniversitesi öğrencisinin Erdoğan’ın cami açılışına gelişi sırasında kantinden alınarak gözaltı işlemi yapılmadan alıkonmalarını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ege Üniversitesi’ndeki gençlik örgütleri, 6 Ege Üniversitesi öğrencisinin Erdoğan’ın cami açılışına gelişi sırasında kantinden alınarak gözaltı işlemi yapılmadan ve ifade alınmadan 5 saat boyunca alıkonmalarına ilişkin Alsancak Türkan Saylan KM önünde basın açıklaması yaptı.

Üniversitenin Bilal Saygılı Camii’nin açılışına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılmasından dolayı üniversitenin polis ablukası altına alındığı belirtilen açıklamada; “Açılıştan bir saat önce 6 üniversiteli arkadaşımız alelade bir şekilde Edebiyat Fakültesi kantininin önünden geçerken telefonlarına el konulup, darbedilerek, hukuksuzca gözaltına alındılar. Gözaltı prosedürüne uyulmayıp, ön muayene yapılmayan arkadaşlarımız 100.Yıl Polis Merkezi'ne götürüldüler. Arkadaşlarımız açılış töreni bitip, Erdoğan okuldan çıkıncaya kadar gözaltı aracı içerisinde 5 saat rehin tutuldu. Erdoğan gittikten sonra ifadeleri dahi alınmayan arkadaşlarımız hastane kontrolünden sonra kendilerine hiçbir belgenin örneği dahi verilmeden serbest bırakıldı” denildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak’a iktidara seslenen öğrenciler şunları söyledi; “Ege Üniversitesi bir AKP teşkilatı değildir. Geçtiğimiz haftalarda Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde 6 kadın öğrencinin tacize uğraması, 1 kadın öğrencinin ihmalden kaynaklı traktörün altında kalarak hayatını kaybetmesi ve dün açılışı yapılan camii içerisinde bir işçinin ölü bulunmasıyla beraber biz üniversite öğrencilerinin can güvenliğinin kalmadığı apaçık ortadadır. Katillerin ve tacizcilerin aramızda ellerini kollarını sallayarak gezmesine müsaade eden Ege Üniversitesi yönetimi ve polis Saray iktidarının korkusundan bizleri hukuksuzca gözaltına alabilmektedir. Bizler üniversite öğrencileri olarak dün YÖK’e ve her türlü usulsüzlüğe biat etmediğimiz gibi bugün de üniversitelerimizin AKP teşkilatına dönüştürülmesine izin vermeyeceğiz, gözaltı ve baskıyla sindirme politikalarına da ne biat edeceğiz ne de boyun eğeceğiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığından "Saray'a giden CHP'li" açıklaması: Bu plakalar mevcut bile değil

SONRAKİ HABER

Dünya turu yapan bisikletli turiste Edirne'de taş atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa