21 Kasım 2019 17:24

EGM: Bekçilerin şüpheli şahıslara kimlik sorma yetkileri mevcuttur

Emniyet Genel Müdürlüğü, İzmir'de iki genç ile bekçiler arasında yaşanan olayın ardından mahkemenin verdiği karar üzerine "Bekçilerin kimlik sorma yetkileri mevcuttur" açıklamasını yaptı.

Görsel: Pixabay

Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü, "Bekçilerin şüpheli şahıslara kimlik sorma yetkileri mevcuttur" açıklamasını yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan açıklamada "Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin Vazifeleri ile ilgili Olarak Riayet Etmeleri Gereken Hususları Gösterir Yönetmeliğin 16. maddesindeki “Bekçiler bölgeleri içinde dolaşan şüpheli şahısları takip eder ve hüviyetlerini araştırırlar” hükmüne göre Çarşı ve Mahalle Bekçilerinin kişilere kimlik sorma yetkileri mevcuttur" açıklamasını yaptı.

İzmir'in Bornova ilçesinde iki genç ve mahalle bekçileri arasında yaşanan arbede ve küfürleşmenin yargıya taşınmasının ardından mahkeme, “Polis vazife ve selahiyetleri kanununun polislere verdiği kimlik sorma ve kaba üst araması yapma yetkisi bekçilere verilmemiştir” kararını verdi. Mahkemenin bu yöndeki kararının ardından bekçilerin görev sınırlarının ne olduğu tartışma konusu haline geldi. 

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, konu ile alakalı olarak “İzmir ilinde 09/05/2018 tarihinde meydana gelen ve basında, ‘Çarşı ve Mahalle Bekçileri kimlik soramayacak’ şeklinde yayınlanan haber ile ilgili olarak İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nce verilen karar sadece o olaya münhasır bir karar olup aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Google da siyasi reklamlara düzenleme getiriyor

SONRAKİ HABER

İstismar ile suçlanan apartman yöneticisine ödül gibi ceza: 4 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa