21 Kasım 2019 05:40

Kanun teklifi Mecliste: Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti

AKP’li vekiller, Meclise 95 maddelik yeni bir torba yasa teklifi getirdi. Bunun, göçmenlerle ilgili maddeleri arasına, “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de sıkıştırıldı. 

Fotoğraf: Volkan Furuncu/AA

Paylaş

AKP milletvekilleri TBMM'ye 95 maddelik yeni bir torba kanun teklifi verdi. İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bir dizi değişiklik öngören teklifteki maddelerin arasına, “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de sıkıştırıldı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre; torba teklifin 47'nci maddesine göre; Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek. Bu isimler, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanı Soylu Rabia Naz’ın ölümüne dair konuştu, iddiaları dikkate almadı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Gümüş'ün evine polis baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...