19 Kasım 2019 18:00

Kadına yönelik şiddetin araştırılması önergesi MHP ve AKP oylarıyla reddedildi

HDP milletvekillerinin kadına yönelik şiddetin araştırılması talebiyle Meclise verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir | Fotoğraf: HDP Basın

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin kadına yönelik şiddetin araştırılması talebiyle verdiği araştırma önergesi Meclis Genel Kurulunda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

HDP Ağrı Milletvekili ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dirayet Dilan Taşdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla başta kadın cinayetleri olmak üzere kadına yönelik her türlü şiddet ve baskının ele alınması, kadına yönelik şiddete dair bir veri tabanının oluşturulması ve şiddete maruz kalan kadınlara gerekli desteğin sağlanması için Meclis araştırması talep etti. HDP milletvekillerinin bu talebi, AKP ve MHP’li milletvekilleri tarafından reddedildi, İYİ Parti milletvekilleri ise oylamada çekimser kaldı.

TAŞDEMİR: SİZ İTAAT EDEBİLİRSİNİZ AMA BİZ ETMEYECEĞİZ

Dirayet Dilan Taşdemir, daha sonra yaptığı konuşmada Türkiye’de kadınların yaşam alanlarının kuşatma altına alındığını vurgulayarak "Her gün kadınlar katlediliyor ama biz bunları açık ve net olarak konuşamıyoruz. Biz bu konuya dair onlarca defa araştırma önergesi verdik ancak maalesef hepsi bu Meclis tarafından reddedildi" dedi.

Taşdemir, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı ile yapmak istedikleri eylem ve etkinliklerin de yasaklandığını hatırlatarak “25 Kasım’a dair dağıttığımız broşürlerde ‘İtaat etmiyoruz’ ibaresi yer aldığı için bir amir tarafından dağıtımı engellendi. Evet, siz itaat edebilirsiniz ama biz itaat etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'de Güleda Cankel'in öldürülmesini protesto eden kadınlar gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Meksika'da üç yolcu otobüsü çarpıştı: 11 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...