19 Kasım 2019 07:20

Kulp Belediye Eş Başkanları için 8 kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

Görevden alınan Kulp Belediyesi eş başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay hakkında 8 defa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Kulp Belediye Eş Başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay | Fotoğraflar: MA

Paylaş

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçkorur köyü Beyrok mevkiinde, 12 Eylül'de 7 kişinin öldüğü patlama nedeniyle görevden alınarak tutuklanan Kulp Belediyesi eş başkanları Mehmet Fatih Taş ve Fatma Ay ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Eş Başkanı Mehmet Abidin Karaman, Kulp Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şener Aktaş, patlamada Ahmet Ay adlı yakınını kaybeden HDP'den belediye başkan adaylığı Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedilen Mehmet Emin Ay, Kulp Belediye Meclis Üyesi Yücel Çete, kepçe operatörü Ümit Fidan hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Eş Başkan Ay ve Taş ile Şener Aktaş, "Terör örgütü propagandası yapmak", "Tasarlayarak öldürme”, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme", "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma", "Suçu ve suçluyu övmek" iddiaları ile suçlandı. İddianamede, Abidin Karaman, Ümit Fidan, Yücel Çete ve Mehmet Emin Ay'a da "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Suçu ve suçluyu övmek" dışında aynı suçlamalar yöneltildi.

İddianamede suçlamalar gizli tanık ifadelerine dayandırıldı. Eş başkanlar ise gizli tanık ifadelerini yalanladı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul'un hapis cezası onandı

SONRAKİ HABER

Ankara Üniversitesinde “modernleşme”: Öğrenciler copla darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...