18 Kasım 2019 19:22

Rap söyleşisine ne dersin?

Bu sayımızda Kayseri'deki öğrencilerle birlikte rap müziğin yaygınlaşması üzerine, rap müzik üzerine konuştuk.

Paylaş

Kayseri’den bir lise öğrenci

Geçen sayıda dergimizde yayınlanan “Üç Kelime ile Rap” röportajımızda, rap müziğin çıkışını ve bugün nasıl olması gerektiği konusunda birçok şey anlattık. Rap müziğinin yaygınlaşması ve son dönemde de üzerine düşen görevi yapması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konularla ilgili, biraz kendi yaşadığımız şehrin penceresinden bakarak düşündüklerimizi, rap topluluğumuzun adına biraz bahsetmek istiyorum.

KONSERLER VE SÖYLEŞİLER, RAP TARİHİNİ ANLAMAK İÇİN ÖNEMLİ

Türkiye’nin her yerinde başta liseliler olmak üzere farklı gençlik kesimleri içinde çokça dinleniyor Rap. Kayseri’de de özellikle son birkaç senedir gençliğin ilgisi oldukça arttı. Genel ilgiden etkilenip bu müzik türünü merak edip kültürün nereden geldiğini araştırıp rap müzik ile uğraşmaya, söylemeye başlayan genç arkadaşlarımızın sayısı da her geçen gün artıyor. Kayseri’de daha önce fazla rap konseri olmadı. Bundan dolayı internetten dinlediğimiz, ülkemizde tanınan birçok Rap sanatçısı Kayseri’ye gelmedi. Bu konuda etkinliklerin çok az gerçekleşmesi ve paralı bilet karşılığında olması, ilgili olup ancak maddi durumu olmayan arkadaşlarımızı etkiliyor ve etkinliklere katılamayanlar oluyor.

RAP MÜZİĞİ ANLATMAK İSTİYORUZ

Bizimde topluluk olarak amacımız, daha çok insana sesimizi duyurmak. Geçen sayıdaki röportajımızda da dediğimiz çok net bir şey var. “Rap müzik halkın, ezilenlerin ve barışın sesidir.” Derdimiz bunu çok sayıda kişiye şarkılarımızla, sözlerimizle ulaştırmak. Rap müziğe duyulan ön yargıyı kırmak istiyoruz. Hayatında yaşadığı sıkıntıları bir şekilde anlatmak veya anlatan insanlarla bir araya gelip çözüm arayan gençliğin olmasını istiyoruz. Yeri geldiğinde hayatın stresinden sıyrılıp neşelenmek için, yeri geldiğinde ise sistemin sıkıntılarını dile getirdiğimiz Rap müzik bizim için hayatımızın mücadelesidir. Bu mücadeleyi de çeşitli etkinliklerle ve söyleşilerle geliştirmek istiyoruz. Rap söyleşisine ne dersin?

 

ÖNCEKİ HABER

"Hayat için sanat" sergisi açıldı

SONRAKİ HABER

Gülmeyen bir yazı; Joker

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...