18 Kasım 2019 18:55

Prof. Dr. Ahmet Arslan: Diyanet biraz daha gayret ederse insanlar ateist olacak

Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Ahmet Arslan, "Türkiye’de insanlar Diyanet sayesinde deist oldu. Biraz daha gayret ederlerse ateist olacaklar" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Arslan  | Fotoğraf: EÜ Felsefe Topluluğu

Paylaş

İnanç BABACANOĞLU
Emirhan DURMAZ
İzmir

Ege Üniversitesi Felsefe Topluluğu, Nuri Bilgin Konferans salonunda "Günümüz Sorunlarını Felsefe Aracılığı ile Düşünmek" paneli düzenlendi. Panele, Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü Kurucusu Prof. Dr. Ahmet Arslan konuşmacı olarak katıldı. Arslan, "Türkiye’de insanlar Diyanet sayesinde deist oldu. Biraz daha gayret ederlerse ateist olacaklar" dedi.

Türkiye'de toplumun son yıllarda felsefeyle ciddi anlamda ilk defa ilişki kurduğunu ifade eden Prof. Dr. Ahmet Arslan, "Toplum felsefe ile problemlerini ortaya koymaya, meselelerini felsefe kavramlarıyla ifade etmeye başladı. Birbirimizle düzgün, anlamlı, tutarlı konuşmak için elimizde felsefeden başka bir şey yok" dedi.

Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye toplumu ve İslam toplumu daha önce felsefe ile ilişki kurmuştur fakat bu denli bir sosyal karşılığı olmamıştır. Türkiye’de bir elit etkinliği, aydınların kendi aralarında konuştukları bir şey, hatta bazılarının ihtilal yapmak maksadıyla kullandığı bir etkinlikti. İslam dünyasında ise Klasik Yunan felsefesinden aktarma üst bir dil olarak ortaya çıkmıştır ve kısa bir sürede saman alevi gibi sönümlenmiştir"

Mevcut siyasi iktidarın inşa etmeye çalıştığı din ve cami merkezli hayatın hiçbir işe yaramadığını ifade eden Arslan, "Türkiye’de insanlar Diyanet İşleri Teşkilatı sayesinde deist oldu. Biraz daha gayret ederlerse ateist olacaklar" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Yurdun içi dışı bir 

SONRAKİ HABER

Öğrenci kadınlar olarak söyleyecek sözümüz var 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa