18 Kasım 2019 18:33

“En güçlüleri ama, ömür boyu savaşanlardır, onlarsız olmaz”

Emek Partisi MYK Üyesi ve İstanbul İl Yöneticisi Metin İlgün hayatını kaybetti.Gazetemizin kuruluşunda da yer alan İlgün, Emek Partisi’nin her kademesinde görev almıştı.Hazan İlik Metin İlgün'ü yazdı.

Paylaş

 

 

Hazan İLİK*

 

O milyonların milyonda biridir.

O bir sıra neferidir

Nazım Hikmet Ran

Yüreği, ülkesine ve halkına derin bir sevgiyle bağlı, işçi sınıfı ve emekçilerin baskı, sömürü, ezilmişlik ve sefalet koşullarına öfkeyle dolu bir dava insanını; yarının baskısız, sömürüsüz, sınıfsız dünyasını, insanlığın altın çağını kurma yolunda bir ömür mücadele etmiş, gerçek bir insanı uğurladık.

İki komünistin birbirine duyduğu sevgi ve saygının kaynağı, amaçlarının aynılığı ve bu amaçların onları, hiçbir kişisel çıkar gözetmeksizin bir araya getirmişliğidir. Bu sebeple o, bütün genç komünistlerin Metin Abi'siydi. Her birimize her zaman sevgisini ve desteğini hissettirdi. İnsanlık değerlerinin düşmanı olan burjuvazi ve kapitalizmin yıkılacağına, proletarya ve sosyalizmin kazanacağına duyulan sınırsız inanç, bu inanç ve bilinçle yürütülen mücadele sürdükçe onun anısı da yaşayacak.

Brecht, bir şiirinde, “... En güçlüleri ama, ömür boyu / savaşanlardır / Onlarsız olmaz” diyerek, yaşamını mücadeleye adayanları ve böyleleri olmaksızın işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluşunun, insanlığın kurtuluşunun olanaksızlığına işaret eder.

İşte Metin İlgün de, bir insanlık mücadelesinde, işçi sınıfı ve emekçilerin kurtuluş davasında, sosyalizm mücadelesinde sınıf partisiyle bir araya gelmiş; Brecht’in dediği “Onlarsız olmaz” “soy”undan, ömür boyu mücadele eden bir komünisttir.

Metin yoldaş ve onun gibiler giderken bizlere bir parti mirası ve kararlı bir mücadele sürdürmenin örneğini bırakıyor ve bıraktıkları mücadeleyi devam ettirme görevini biçiyorlar. Metin İlgün mücadele arkadaşı Hüseyin Demir’i ve diğer yoldaşlarını anlatırken “Bu sözünü ettiğim her bir arkadaşın kaybında o dönemki her genç gibi ben de kendime şu sözü vermiştim: Onların bıraktığı işleri yarım bırakmayacaktım. Bugün dönüp baktığımda eğer onlarla bu çalışmanın bir parçası olmasaydım, onlardan öğrenmeseydim acaba aynı çabayı gösterebilir miydim bilmiyorum. Onların mücadelesinin, kararlılıklarının tüm hayatımda önemli izleri olduğunu düşünüyorum” demişti. Metin Abi’den öğrendiklerimizden çalışmada bize gösterdiği örneklerden sonuçlar çıkarıp daha ilerisini güçlü örgütlememiz gerekiyor. Kenetlenmemiz ve örgütlü hareket etmemiz gerekiyor. Bugün, ileri çıkmanın, bulunduğumuz her yere en ileriyi taşımanın sırası.

Metin İlgün’ü “Metin Abi” yapan böylesi bir örgütlü yaşamı, örgütlü mücadelesinin işçi sınıfına ve halka bağlılığı, mücadelenin en sert dönemlerinde örgütüyle izlediği mücadele taktikleriydi. Emek Gençliği, Metin İlgün’ün mirasıyla eşit, özgür bir gelecek mücadelesini sürdürecek. Sistemin bizlere dayattığı geleceksizliğe, yoksulluğa karşı gençlerin geleceklerinden kaygı duymadığı, herkesin bilimsel, demokratik eğitime erişebildiği, hayata borçla başlamadığı, mücadele veriyordu Metin yoldaş. Halkların, işçilerin, emekçilerin özgür ve eşit dünya özlemleri gerçekleşene kadar Metin yoldaş sınıfsız bir toplum kavgasının en önünde koşmaya devam edecek.

Onun hafızamıza kazanan güven verici gülüşünün kökleri yaşamını adadığı amaçlara ve bu amaçlar için sürdürdüğü örgütlü mücadeleye uzanıyordu. Bugün de bize dayatılan koşullara, gelecek kaygısına, işsizliğe, yoksulluğa, sömürüye, şiddete karşı örgütlülüğün ve mücadelenin inancının yarattığı bu gülüşü üşkenin dört bir yanına yayacağız!

*Emek Gençliği MYK üyesi

ÖNCEKİ HABER

Engin Eroğlu'nun ölümünde otobüs sürücüsü kusurlu bulundu

SONRAKİ HABER

Yurtta ayrımcılık ve kötü koşullar 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa