18 Kasım 2019 12:54

Dersim Akpazar’da kayyum protestosu: Bu ateş onları da yakacak

Dersim Akpazar’daki kayyum protestosuna katılan Varto Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Karaaslan, halkın iradesine karşı çıkan iktidarların ezildiğini belirterek “Bu ateş onları da yakacak” dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Dersim Mazgirt ilçesi Akpazar (Peri) Belde Belediyesine atanan kayyuma karşı protesto eylemi 6’ncı gününde sürüyor. Belediye önünde yapılan eyleme Muş Varto Belediye Eş Başkanı Ülkü Karaaslan, Belediye Meclisi üyeleri, HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ferhat Yıldız ve çok sayıda yurttaş katıldı.  

"ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Eylemde açıklama yapan görevden alınan Akpazar Belediyesi Eş Başkanı Orhan Çelebi, özellikle köy ve mahallelerde çalışmalarının sürdüğünü belirterek halkın kayyuma karşı tepkili olduğunu söyledi.

"HALKIN İRADESİYLE OYNAYANLAR YANACAKLAR"

Varto Belediyesi Eş Başkanı Ülkü Karaaslan, atanan kayyumların Türkiye’deki halklarının iradesine yönelik olduğunu belirterek bu politikanın sürdürülemeyeceğini ifade etti. Karaaslan, “Yüzyıllardır Kürt iradesi bu coğrafyada yok sayılıyor. Kürtler gasp ve asimilasyon politikalarıyla bastırılmaya çalışılıyor. Buna karşı Kürtler ülkenin yüz akı olarak mücadeleye devam ediyor. Asla boyun eğmeyen Kürtler, kendi iradelerini de teslim etmezler. Bu ateşle oynayanların kendisi yanacak, bu ateş onları da yakacak. Halkın iradesine karşı çıkan iktidarlar ezilmiştir. AKP iktidarı da ezilecektir” dedi.

Protesto, yapılan oturma eylemiyle sona erdi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Otizmli öğrencilerin yuhalanmasıyla ilgili muhtar sessizliğini koruyor

SONRAKİ HABER

Mamak'ta öğretmenlere ara tatil eğitimi: Hayırsever mezarına ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...