18 Kasım 2019 09:51

İnşaat işçileri ücretlerini ödemeyen Gentes’i protesto etti

Gentes’in Cezayir’deki otel projesinde çalışan inşaat işçileri, ödenmeyen ücretleri için İstanbul Ticaret Merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Fotoğraf: İYİ-SEN

Paylaş

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden ve ücretleri ödenmeyen İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi işçiler, farklı illerden gelerek İstanbul Ticaret Merkezinde basın açıklaması düzenledi.

Ücretlerini alamayan işçilerden Murat Furtuna şirketin birikmiş ücretlerini ödeneceği sözü verdiği için altı ay önce Cezayir’den Türkiye’ye döndüklerini belirterek şunları söyledi:

“Gentes Şirketler Grubu geçen 6 aylık sürede biz işçilerin alacaklarını her defasında ödeyeceğinin sözünü vererek aylarca bizi oyaladı ve içeride kalan maaşlarımızı ödemedi. Ücretlerimiz gasp edildiği gibi aylardır patronun kayıtsız davranışlarına şahit olduk. Memleketimizi ve ailemizi geride bırakmak zorunda kalan insanlık dışı koşullarda ekmek parası kazanmak için çalışan biz işçiler, patronlar tarafından sömürünün esiri haline getiriliyoruz. Patronlar biz inşaat işçilerinin emeğini ve alın terini baskıyla, oyalayarak, sözlerini tutmayarak gasp etmeye çalışıyor. Bizlerle birlikte ailelerimiz yoksulluğa mahkum edilmek isteniyor. Biz işçiler, köleliğe, yoksulluğa mahkum olmayacağız. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımızı almak için tüm meşru mücadele yöntemlerine başvuracağız. Buradan Gentes Grubunu uyarıyoruz. Derhal birikmiş tüm ücretlerimiz yatırılsın.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sakarya'da öldürülen Kürt işçinin arkadaşı ırkçı saldırıyı anlattı

SONRAKİ HABER

"Ücret pazarlıklarında enflasyonda 12 aylık ortalama dikkate alınmalı"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...