16 Kasım 2019 19:00

TEİS: İnternetten ilaç satışı engellenmeli

TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, halk sağlığının korunması için kontrolsüz ilaç satışı yapan internet sitelerine yaptırım getirtilmesini ve gerekli işlemlerin uygulanmasını talep etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Eczacı İşverenleri Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, internet üzerinden yapılan ilaç satışlarının önüne geçilemediğine ve bunun halk sağlığı açısından büyük zararlar doğuracağına dikkat çekti.

Saydan, yasa gereği Sağlık Bakanlığı ruhsatlı tüm ilaçların (Beşeri tıbbi ürünler, ara ürünler, geleneksel tıbbi bitkisel ürünler vb.) sadece eczanelerde kontrollü şekilde verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Son dönemde online satış kanalları üzerinden ilaç satışı yapıldığına dikkat çeken Saydan, şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımız bu platformlardan kontrolsüzce ilaçlara erişebiliyor ve geri dönüşü olmayacak sorunlar yaşayabiliyor. İnternetten ve ehil olmayan kişilerden alınan ilaçlar, vatandaşların sağlığını bozduğu için devlet daha fazla tedavi ve ilaç parası ödemek zorunda kalıyor. İlaç, eczacıların uzmanlık alanıdır, yani ilaçları en iyi eczacılar bilirler. İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun, isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. Her türlü ilacı kullanırken eczacınıza danışmanız gerekir. İlaç internet reklamı ile kullanılamaz, ölümcül sonuçlar doğurur. TEİS olarak, bu tür internet sitelerine yaptırım getirtilerek gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Göç, mültecilik ve ayrımcılık" tartışılıyor

SONRAKİ HABER

CHP, siyanür satışıma ilişkin Meclis Araştırması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...