16 Kasım 2019 11:08

CHP Milletvekili Gürer: Öğretmenler arasındaki ayrımı kaldırın

Milli Eğitim Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenler arası maaş ve kadro ayrımının kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

Mecliste Milli Eğitim Bakanlığı Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, öğretmenler arası maaş ve kadro ayrımının had safhaya ulaştığını belirtti.

Gürer, “Kadrolu, sözleşmeli, vekil, ücretli, geçici, ders başı gibi tanımlı öğretmenler okullarda görev yapıyor. Kıdemsiz, ihbarsız, güvencesiz, örgütsüz, tam bir köle anlayışıyla çalışanlardan ne kadar çok verim alınabilir ki? Geçinemeyen, mutlu olmayan insanla huzurlu bir eğitim ortamı yaratılabilir mi?​” diye sordu. Ataması yapılmayan, engelli ve sözleşmeli öğretmenlerin beklentilerini de dile getiren Gürer, “Ataması yapılmayan öğretmenler var ama 90 bin boş öğretmen kadrosu duruyor. Atamaları ne zaman sağlanacak?​” diye konuştu.

Öğrenci affıyla ilgili verdiği kanun teklifinin TBMM’de komisyonda beklediğini vurgulayan CHP’li Gürer, “Sayın Bakan, öğrenci affı konusunda net bir açıklama yaparsanız... Binlerce öğrenci bunu bekliyor çünkü üniversitelerde ön lisans, lisans bölümü dahil 2014’ten beri bir öğrenci affı çıkmamış” dedi. Bunun üzerine YÖK Başkanı Yekta Saraç, öğrenci affıyla ilgili çalışmaları olmadığı cevabını verdi.

Gürer, ÖSYM’nin sınavlara girenlerden aldığı ücretleri de eleştirerek “Türkiye Cumhuriyeti devleti işsiz güçsüz adamdan ya da sınava giren üç kişiden aldığı parayla sınav yapar duruma düştüyse bu da vahim bir durumdur” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci Hemşireler Derneği, alan dışı atamalara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri, Mustafa Asım Hayrullahoğlu için adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...