15 Kasım 2019 09:30

RTÜK'ten 'intihar' açıklaması: Topluma olumsuz etki edecek haberlere katı olacağız

RTÜK'ten intihar haberleriyle ilgili açıklama: Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır.

RTÜK logosu

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, siyanür kaynaklı intihar ya da ölüm haberlerine ilişkin, "Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Bakırköy’de bir evde biri çocuk 3 kişinin siyanürle yaşamını yitirmesi üzerine Twitter'dan açıklama bulundu. Şahin, “Haberci dostlarımıza tekraren bir hatırlatmayı zaruri görüyorum. İntihar vakalarını haberleştirirken, nelere sebep olabileceğimizi unutmayalım. Daha önce bu konuda uyarılarımızı yaptık. Toplum sağlığına zarar veren habercilik tarzını terk etmek zorundayız. Haberde bu tarz eylemleri çözüm yöntemi gibi gösteren, öven, haklı veya meşru gösteren ifadeler kullanmayınız. RTÜK olarak, bahse konu haberleri yakın takibe aldık. Toplumumuzun, çocuk ve gençlerimizin ruhsal gelişimine olumsuz etki edebilecek haberlere karşı tavrımız katı olacaktır" dedi.

Şahin, daha önce de İstanbul ve Antalya'da yaşanan benzer olaylar sonrası uyarıda bulunmuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale'nin davası ertelendi

SONRAKİ HABER

İBB Ulaşım Daire Başkanı Taylan Engin istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...