14 Kasım 2019 09:51

JES’e karşı direnen Değirmendereliler yol kapattı

Aydın Değirmendere’de JES karşıtı mücadele veren köylüler, şirketin araziye malzeme taşımasını engellemek için yol kapattı.

Fotoğraf: Büşra Çetinkaya

Paylaş

Özer AKDEMİR

Aydın Kuyucak’a bağlı Değirmendere köyünde aylardır JES karşıtı mücadele veren köylüler, şirketin araziye malzeme taşımasını engellemek için yol kapattı.

Köy evlerine 30 metre uzaklıkta yapılmak istenen JES'e karşı direnen Değirmendere köylüleri şirketin malzeme taşıdığı yolun bir köylünün tapulu arazisinden geçtiğini belirterek yolu kapattı. Yol kapatma eylemi ile şirketin araziye malzeme taşıması engellendi.

AKŞAM YOLU KAPATTIK

Değirmendere köylülerinden Büşra Çetinkaya 30-40 yıl önce yapılan eski yolun şirket tarafından da kullanıldığını ve yeni asfaltlandığını belirterek, “Yolun bir kısmının bir köylümüzün tapulu arazisinden geçtiğini öğrendik. Arazi sahibinin çocuğu da kanser tedavisi görüyor. JES'lere karşı çıkan bir köylümüz. Bu yüzden o da rıza gösterdi ve dün akşam şirketin TIR'larla bizim evin yakınındaki araziye malzeme taşımasını önlemek için yolu kapattık. Sabah polis ve jandarma geldi. Bizden yolu açmamızı istiyorlar” dedi.

Polis ve jandarma ekipleri daha sonra köylülerin önüne kalkanlarla barikat kurarak araçların geçebilmesi için yolu açtı. Polisler köylülere “Suç işliyorsunuz, avukatınız dilekçe versin” derken, köylüler ise asıl suçu şirketin işlediğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

İçişleri Bakanlığı: Türk-Yunan sınırındaki IŞİD'li ABD'ye gönderilecek

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Kılıç: Rabia Naz'ın ölümünde hiçbir iddia, bilgi gizli kalmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...