13 Kasım 2019 23:30

10 Ekim Katliamı duruşmasında "cumhurbaşkanına hakaret" cezası

10 Ekim Katliamı’nda yaşamını yitiren Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı’ya, duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili söylediği sözler nedeniyle "cumhurbaşkanına hakaret"ten hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybeden Turan Bozacı’nın oğlu Çağlayan Bozacı’ya, "cumhurbaşkanına hakaret ettiği" gerekçesiyle ceza verildi. 10 Ekim davasında Bozacı’nın Erdoğan’a yönelik diktatörlük eleştirileri üzerine verilen bir yıl hapis cezası, tutum ve davranışları sebebiyle 11 ay 20 güne düşürüldü.

103 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı 10 Ekim Ankara Katliamı'nın davasının karar duruşmasında, katliamda babası Turan Bozacı’yı kaybeden Çağlayan Bozacı, mahkeme heyetine tepki göstermişti. Kamu görevlilerinin yargılanmamasını eleştiren Bozacı, bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik diktatörlük eleştirileri yöneltmişti. Bu sözleri nedeniyle cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında dava açılan Bozacı’ya ceza verildi.

Ankara Batı 5. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Bozacı’ya, Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle 1 yıl hapis cezası verildi. Bozacı’nın davranışları göz önüne alınarak ceza 11 ay 20 güne düşürüldü. Bozacı’nın avukatları yaptıkları savunmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerin hiçbir demokrasi ilkesini ihlal etmediğini ifade etti. Bu sözlerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirten avukatlar, bu konuda Anayasa Mahkemesinin kararlarını da sunmalarına karşın Bozacı’ya ceza verildi. İstinaf yolu açık olan 11 ay 20 günlük cezanın ise ertelemesi bulunmuyor.

AVUKAT İLKE IŞIK: CEZA KABUL EDİLEMEZ

Bozacı’nın avukatlarından İlke Işık, IŞİD ve katliamlarla uğraşmak yerine acılı ailelere bir de ceza verilmesini kamuoyunun takdirine bıraktığını söyleyerek “10 Ekim Ankara Katliamı’nda babası Osman Turan Bozacı’yı kaybetmiş Çağlayan Bozacı’nın karar duruşmasında müşteki sıfatıyla yapmış olduğu değerlendirmenin cumhurbaşkanına hakaretten ceza alması, hukuken ve vicdanen kabul edilemez, anlaşılamaz. IŞİD’in Ankara’nın ortasında gerçekleştirdiği katliamda adalet talebinden başka bir derdi olmayan müvekkilimiz, 'neden adalet istiyorsun' denilerek mi cezalandırılmıştır? Duruşma salonunda sarf edilen sözler, müvekkilimizin sanık olmasına neden olmuş ama katliamın tüm sorumluları halen sanık olmamıştır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de Evrensel ile dayanışma etkinliği düzenlendi

SONRAKİ HABER

Kızını istismar eden erkek için savcı 27 yıl hapis cezası talep etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...