12 Kasım 2019 13:51

HDP: Eş Başkanlar serbest bırakılsın, görevlerine iade edilsin

HDP, Van'da yerine önce kayyum atanan ardından tutuklanan İpekyolu Belediye Eş Başkanları Azim Yacan ve Şehsade Kurt'un serbest bırakılmasını ve görevlerine iade edilmesini istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da İpekyolu Belediyesi’ne 31 Mart yerel seçimlerinde 54.47 oyla seçilen Eş Başkanlar Azim Yacan ve Şehsade Kurt 8 Kasım günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı. Ardından gözaltında iken ertesi gün yerlerine İçişleri Bakanlığı tarafından İlçe Kaymakamı Sinan Aslan kayyum olarak atandı. Eş Başkanlar 11 Kasım günü de “terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan Yacan ve Kurt Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

"HUKUKSUZLUĞA SON VERİLSİN"

Eş Başkanların görevden alınması ve tutuklamasına ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu İlçe Örgütü, ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya İpekyolu Belediye Meclis Üyeleri, HDP milletvekilleri Murat Sarısaç, Muazzez Orhan ile HDP üye ve yöneticileri de katıldı.

HDP İpekyolu İlçe Eş Başkanı Bahattin Karaman, AKP’nin seçimi kaybettiği yerlerde kayyumla geri alma çabasında olduğunu söyleyerek, “Bu hukuksuz uygulamalarla halkın iradesini gasbedilmesi ve sandıktan çıkan meşru iradenin yok sayılması kabul edilemez. Siyasi sayiklerle hukuksuz bir şekilde tutuklanan belediye eş başkanlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını ve yapılan bu hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Onur Yürüyüşü davasının ilk duruşması görüldü

SONRAKİ HABER

Diyanet İşleri Başkanı: Kadının eşine çay getirmesi kadar doğal bir şey olabilir mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...