11 Kasım 2019 06:21

RTÜK dondurma reklamlarına "genel ahlak sınırını aştığı" gerekçesiyle müdahale edecek

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, dondurma reklamlarında "genel ahlak sınırını aşan" sorunlar olduğunu öne sürerek müdahale edeceklerini belirtti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

RTÜK, dondurma reklamlarına "genel ahlak sınırını aştığı" gerekçesiyle müdahale etmeye hazırlanıyor.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, “Asitli içecekler ve dondurma reklamları içerisinde sıkıntılı hususlar var. Özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor" diyerek reklamlara müdahale edeceklerinin sinyalini verdi.

TBMM Dilekçe Komisyonu Obezite İle Mücadele Alt Komisyonuna bir sunum yapan Ellialtı, yöresel yemek programlarına ve reklamlara dair konuştu. Ellialtı, “Daha önce asitli içecekler ve dondurma reklamlarına ceza verdiğimiz oldu. Reklamverenler ve Reklamcılar Derneği’yle görüşerek içeriklerde bazı düzenlemelere gidiyoruz. Bu reklamlar içerisindeki sıkıntılı hususlar ve özellikle dondurma reklamlarında genel ahlak sınırını aşan sorunlar olabiliyor. Önceden müdahale yetkimiz olmasa da birtakım ortak çalışmalarla bunu çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum'da antik limana inşa edilen iskele karara rağmen yıkılmıyor

SONRAKİ HABER

EMEP NEC Member Metin İlgün lost his life

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...