10 Kasım 2019 15:55

Beyaz Saray: Kongre, S-400'lerden vazgeçilmezse Türkiye'ye yaptırıma hazır

Beyaz Saray'dan Türkiye'ye yaptırımlar ile ilgili "ABD Kongresi, S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır" açıklaması geldi.

Trump, kurmaylarıyla birlikte operasyonu izlerken | Fotoğraf: @WhiteHouse/Twitter

Paylaş

Beyaz Saray'dan "ABD Kongresi, S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır" açıklaması yapıldı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert C. O'Brien, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, Kongre’nin S-400'lerden vazgeçilmemesi durumunda Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı almaya hazır olduğunu söyledi. 

O'Brien, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan görüşmesinde gündeme geleceğini kaydetti. 

O’Brien, “Eğer Türkiye S-400’lerden kurtulmazsa muhtemelen ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası’na (CAATSA) uygun yaptırımlar, her iki tarafın da ezici çoğunluğunun desteğiyle Kongre’den geçecek ve Türkiye, bu yaptırımların sonuçlarını hissedecek. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a açıkça söylemiştik. NATO’da S-400’lere, önemli miktarda Rus silah alımına yer yok. Bunu Başkan (Trump), Washington’a geldiği zaman ona (Erdoğan’a) çok açık bir şekilde söyleyecek” diye konuştu.

Türkiye, Eylül 2017'de imzaladığı anlaşmayla Rusya'dan hava savunma sistemi S-400 satın almış, ilk sevkiyat Temmuz 2019'da tamamlanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Savcı, eşini boğup uzuvlarını kesen erkek için "canavarca hisle işlemedi" dedi

SONRAKİ HABER

Finlandiya'da "haşhaş kullanımı suç olmaktan çıkarılsın" tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa