11 Kasım 2019 00:03

Yazar Özlem Armen: Renkli Kalemler'de farklı fikirleri bir araya getirdim

Orhan Kurul, Yazar Özlem Armen ile yeni kitabı "Renkli Kalemler"i konuştu.

Yazar Özlem Armen | Fotoğraf: Şara Kırmızıtoprak

Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Dersimli yazar Özlem Armen’in iki yıllık çalışmasının ürünü olan "Renkli Kalemler" kitabı Mara Yayıncılık’tan çıktı. Özlem Armen ile yeni kitabı üzerine konuştuk. Armen, okur ile buluşmanın heyecanını yaşadığını ve eleştirilerini merakla beklediğini belirtti.

Kitapta “Sibel Özbudun’un, kadın mücadelesindeki tezleri, Kasım Koç’un, Dersim ve ezilenlerin haklı ve geleceği kazanma üzerine olan fikirleri, Figen Yüksekdağ’ın siyasi bir rehine olarak zindanda yaşaması ve zindanın zor koşullarında meselelere bakışını konuştuk.” diyen Armen, Hasan Hayri Aslan ile ‘meşhur’ Diyarbakır 5 No’lu zindanı üzerine söyleşi yaptığını aktardı. Yazar, Aslan ile yaptığı söyleşi için “Diyarbakır'da yaşanan vahşeti, yaşamlarını ortaya koyan devrimcileri, insanlık uğruna kendilerini feda eden bir tarihi göreceğiz. ‘Diyarbakır 5 No’lu Cehenneminde Ölümden de Öte’ yazarıdır aynı zamanda Hasan Hayri Aslan. Diyarbakır örnek kişiliklerini, direniş öykülerini, şimdi aramızda olmasalar da Hasan Hayri Aslan aracılığıyla onları ve o dönemi tanıma şansını yakaladım” ifadelerini kullandı.

MIZRAKLI VE ORUÇOĞLU İLE RÖPORTAJ

Alper Taş’ın, yerel ve merkezi seçimler başta olmak üzere, demokrasi mücadelesi üzerine sorulan soruları farklı bir mercek ile cevapladığını aktaran Armen, Doç. Dr. Candan Badem ve Temel Demirer’in kalemlerinden makalelerin bulunduğunu da söyledi. Temel Demirer’in, kapitalizmin vahşiliğine ve buna karşı verilen mücadelenin tarihçesine değindiğini belirten Armen, kitapta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin seçilmiş belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı’nın da bir makalesinin bulunduğunu belirtti. Yerine kayyum atanan ve ardından tutuklanan Mızraklı’nın kayyumlar ve son süreç ile ilgili AKP’nin yönelimine dair bir makale ile kitaba katkıda bulunduğunu ifade eden Armen, “Muzaffer Oruçoğlu’nun 1972-73 yıllarında Dersim’de yaşadığı özel anılarını, sorduğum soruları cevaplayarak anlattı.” dedi.

Kitabın; birçok farklı bakışın röportajlarla ortaya çıktığı, renkli fikirlerden ve akıcı makalelerden oluşan bir dosya olduğunu söyleyen Armen “Her biri farklı dünya görüşlerine sahip ve farklı bölgelerde yaşayan, farklı milletlerden olan şahsiyetlerle röportajlar yaptım. Kitapta bu fikirleri bir araya getirerek okuyucuya sunmak istediğim kitabın farklılığı da burada." diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

"Taşıdığımız bu can bize değil halka aittir" | Metin İlgün'ün ardından…

SONRAKİ HABER

Elazığ Cezaevinde kötü muamele: Kaburgası kırıldığı halde hastaneye götürülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...