07 Kasım 2019 21:27

Irak'ta yine protesto gösterilerine müdahale sırasında insanlar öldürüldü

Basra'daki eylemlere müdahale sırasında 3 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto için eylemler sürüyor. Irak'ın Basra vilayetindeki protesto gösterilerine müdahale sırasında çıkan olaylarda 3 kişi öldü, 30 kişi yaralandı.

Basra vilayetinde AA muhabirine bilgi veren bir sağlık görevlisi, ölü ve yaralıların, güvenlik güçlerince vurulduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin, vilayet binası önündeki protestocuları dağıtmak için aşırı güç ve gerçek mermi kullandığını dile getirdi.

GÖSTERİLER 1 EKİM’DE BAŞLAMIŞTI

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek amacıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. 1 Ekim'de harekete geçen Iraklılar, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilere 25 Ekim'de tekrar başladı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde, ekim ayının başından bu yana yaklaşık 200'den fazla kişi hayatını kaybetti, 8 bine yakın kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler ise iki gün önce yaptığı açıklamada Irak'ta protestoların başlamasından bu yana 254 göstericinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Levent Üzümcü'nün oyunu yine yasaklandı | Oyuncular Sendikası: Artık yeter

SONRAKİ HABER

İran'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...