07 Kasım 2019 12:07

Barış Akademisyeni Nergül Çördük beraat etti

"Bu suça ortak olmayacağız" barış bildirisi imzacısı Doç.Dr. Nergül Çördük beraat etti. Çördük “Barış için imzamın arkasındayım” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

"Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriyi imzaladığı için hakkında dava açılan akademisyenlerden  Doç. Dr. Nergül Çördük bugün Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada beraat etti. Duruşmaya Denizli’deki sendika, siyasi parti, dernek temsilcileri ve PAÜ’de üniversiteden birlikte imzacı oldukları ve KHK ihraçlarından Prof. Dr. Mehmet Zencir de katıldı.  

Çördük duruşma sırasında yaptığı savunmasında “Ana kucağında ölen çocuklar, 70 yaşında 3 gün torunları önünde bekleyen Taybet Ana'nın cenazesini bir çocuk doktoru olarak bu görüntüleri unutamıyorum. Bir çocuk doktoru, bir akademisyen, bir kadın olarak bu duruma İstanbul’dan başlatılan imza kampanyasına destek olarak tepki göstermek istedim. Barış için imzamın arkasındayım” dedi. 

Mahkeme heyetinin “karar hakkında son olarak diyecekleriniz” sorusuna Çördük “Üniversiteden atıldığımda annem hayattaydı ama şimdi onu kaybettim beraat ettiğimi annem öğrenmeyecek ama tüm çocuklar duysun” diye cevap verdi.

Karar sonrası konuşan Prof. Dr. Mehmet Zencir “İçinde olduğumuz savaş ortamında beklemediğimiz Anayasa Mahkemesi kararından sonra hızla verilen beraat kararları ifade özgürlüğü açısından önemli. Yeniden barış akademisyenlerinin davası ile barışın ülkede konuşulması güzeldir. Suriye ve Ortadoğu’da bu dönem daha sert rüzgarları eserken yeniden tüm halklar için barış mücadelesini omuzluyoruz” dedi. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Babadan tutuksuz yargılama tepkisi: Böyle kararlar oldukça nice Zehralar ölür

SONRAKİ HABER

Almanya'da Lufthansa çalışanlarının grevi etkili oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa