07 Kasım 2019 11:53

Eğitim Sen'den Evrensel'e ziyaret

Eğitim Sen, “Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin” şiarıyla 23 Kasım'da Ankara'da yapacağı miting nedeniyle Evrensel’i ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen, “Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin” şiarıyla 23 Kasım'da Ankara'da yapacağı miting nedeniyle Evrensel’i ziyaret etti. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, eğitim emekçilerini, velileri, öğrencileri talepleri ve geleceği için bu mitingde buluşmaya çağırdı.

KESK'e bağlı Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu, mitinge yönelik hazırlıklarını anlattı. Aydoğan, eğitim alanında yaşanan sorunlara ve çözüm önerilerine dair imza kampanyası ve anket çalışması da başlattıklarını aktardı. Sendikalar, siyasi partiler, basın yayın kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Aydoğan, işyerlerini dolaşarak düzenledikleri toplantılarla mitinge geniş bir katılım için çalıştıklarını söyledi. 4+4+4 eğitim sisteminin hayata geçmesinin ardından 8 yıl geçtiğine dikkat çeken Aydoğan, bunun sonuçlarının artık somut olarak yaşandığını söyledi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında, 60 aylık öğrencilerin de okula başlamasıyla birlikte ilkokula başlayan 1 milyon 870 bin öğrenci olduğunu hatıratan Aydoğan, bu yüzden 2020 yılında Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) girecek öğrencilerin yüzde 54 arttığını dile getirdi.

4+4+4 eğitim sisteminin eğitimdeki en önemli hedefinin gericileşme ve piyasalaştırma olduğunu anlatan Aydoğan, meslek liseleri hakkında yapılan düzenlemeyle öğrencilerin 4 gün sanayide çalışan öğrencilerin okula gittiği bir günün bile akşam ve hafta sonuna alındığına kaydetti. Devlet okullarında giderek muhafazakarlaşan eğitime karşı veliler için kaçış yolu olarak görülen özel okulların da artık çare olmadığını belirten Aydoğan, “durumu iyi olan aileler bile artık ekonomik krizin etkisiyle iki çocuğu varsa birini devlet okuluna göndermeye başladı” dedi. Eğitim emekçilerinin de başta güvencesizlik olmak üzere birçok sorunla karşı karşıya olduğunu belirten Aydoğan, eğitim emekçilerinin, öğrencilerin, velilerin hakları için 23 Kasım günü Tandoğan Meydanı'nda düzenlenecek olan Ankara Mitingi'ne çağrıda bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim Katliamı'nda yaşamını yitiren Korkmaz Tedik’in ismi parkta yaşatılacak

SONRAKİ HABER

Bismil'de öldürülen Muteber Akbulut 32 yıl boyunca şiddet görmüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...