06 Kasım 2019 15:47

CHP Milletvekili Ünal Demirtaş iş cinayetlerini Meclis gündemine taşıdı

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 2019'un ilk 10 ayında yaşanan iş cinayetlerini TBMM'ye taşıdı. Demirtaş, Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, iş cinayetleri ve meslek hastalıklarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin konuştu. Demirtaş, çalışma yaşamında çözüm bekleyen ağır ve önemli sorunlar olduğunu ve bu sorunların en önemlilerinden birinin de önlenmeyen ölümlü ve yaralanmalı iş kazaları olduğunu ifade etti. Demirtaş, Bakan Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, iş cinayetleri ve kazalara ilişkin TBMM Başkanlığına, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Demirtaş, "Maalesef 17 yılda iş kazaları ve meslek hastalıkları önlenemediği gibi artarak devam etmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği Meclisi verilerine göre, 17 yılda 23 bin 847 işçi yaşamını yitirmiş, 80 bin işçi de iş göremez hale gelmiştir. Sadece 2019'un ilk 10 ayında en az bin 477 işçi, iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirmiştir. İç savaşta bile bu kadar kişi ölmemektedir. Türkiye, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO), temel sözleşmelerini imzalayan bir ülke olarak, iş güvenliğine dair insan hakları temelinde çizilen çerçeveyi de kabul etmiştir. Türkiye'nin de kabul ettiği, Avrupa Sosyal Şartı'nın 3'üncü maddesine göre, tüm çalışanların güvenlikli ve sağlıklı çalışma koşullarına sahip olma hakkı bulunmaktadır. Devlet, bu konuda yer alan yükümlülüklere bağlı kalmayı ve yerine getirmeyi taahhüt etmiştir" ifadelerini kullandı.

İSİG Meclisi, ekim ayı iş cinayetleri raporunu açıklamıştı. Bu raporda, ekim ayı içerisinde en az 155 işçinin yaşamına yitirdiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya'da 250 kişinin öldüğü baraj kazası önlenebilirmiş

SONRAKİ HABER

Fahrettin Altun: Bağdadi'nin aile üyeleri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...