06 Kasım 2019 11:34

2018'de yurt dışına göç eden Türkiye vatandaşı sayısı %20 artarak 137 bine ulaştı

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda 2018'de 137 bin Türkiye vatandaşının yurt dışına göç ettiği açıklandı.

Fotoğraf: İslam Yakut/AA

Paylaş

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre 2018'de yurt dışına göç eden Türkiye vatandaşı sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 137 bine ulaştı.

2020 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda Türkiye'nin göç sorunuyla ilgili yaşadığı başlıklar özetlend ve yurt dışında 6,5 milyon Türkiye kökenli göçmenin yaşadığının tahmin edildiği belirtildi. Bu rakamın önemli bir kısmının 1960’lı yıllardan itibaren Avrupa ülkelerine göçen vatandaş ve aile fertleri olduğu belirtilen programda, 2018 yılında yurt dışına göç eden Türkiye vatandaşı sayısının bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 137 bine ulaştığı kaydedildi.

"BEYİN GÖÇÜ HIZLANIYOR"

Independent Türkçe'nin haberine göre CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkenin geleceğinden umudunu kesen, kaygıları artan, yönetim şeklinden memnun olmayanlar, başka ülke vatandaşlığına geçip vatanını terk ediyor” dedi.

Toprak, sözlerine şöyle devam etti:

"Özellikle varlıklı kesim, Yunan Adaları'nda, Karadağ'da, Makedonya'da, Portekiz'de gayrimenkul satın alıp, yatırım yaparak o ülkenin vatandaşı oluyor ve ülkesini terk ediyor. Türkiye'de iş bulamayan, emeğinin karşılığını alamayan ve değer verilmeyen nitelikli insanlarımız da kaçıyor, beyin göçü hızlanıyor." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş illerde yaptığı eylemlerle "vergide adalet" talep etti

SONRAKİ HABER

Federal Mogul'da 100'den fazla işçi yemekten zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...