05 Kasım 2019 12:28

Eğitimciler 23 Kasım’da Ankara’da miting düzenleyecek

Eğitim emekçileri, 23 Kasım’da ‘Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin’ başlığıyla mitingde buluşacak.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Eğitim Sen, ‘Haklarımız Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin’ şiarıyla 23 Kasım Cumartesi günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenleyecekleri miting için bir araya gelecek. Tüm il ve ilçelerden katılım sağlanacak miting hakkında gazetemize bilgi veren Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, “Ekonomik, mesleki ve özlük haklarımızda birçok sorun yaşıyoruz. Gerçek sorunlarımıza sahici çözümler oluşturmak istiyoruz”dedi.

MEB’İN POLİTİKALARI MAĞDUR ÜRETTİ

Eğitim hakkı temel olmak üzere bu alanda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin 23 Kasım mitinginde dile getirileceğini ifade eden Eğitim Sen Genel Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan, “Taleplerimizle Türkiye’nin her yerinden, il ve ilçelerinden Ankara’da buluşacağız” dedi. Özelde, kurslarda, bakanlık bünyesinde çalışan eğitim emekçilerinin gündem olmayan birçok sorunu olduğunu belirten Bozdoğan, “MEB’in eğitim politikaları ile birlikte öğretmenlerin, öğrencilerin, velilerin tamamı mağdur durumda. Biz böyle bir toplam olarak 23’ünde Ankara'da olacağız” diye konuştu.

MEB’in eğitimde yaşanan sorunları çözmek yerine giderek artıran politikalar ürettiğine dikkat çeken Bozdoğan, “Ekonomik, mesleki ve özlük haklarımızda birçok sorun yaşıyoruz. Gerçek sorunlarımıza sahici çözümler oluşturmak istiyoruz. Kendi sorunlarımıza kendimiz sahip çıkmaz ve çözmeye çalışmazsak bakanlığın geçici ve gündem dışı önerileriyle eğitimin sorunları katmerleşiyor” ifadelerini kullandı.

ANKET SONUÇLARIPAYLAŞILACAK

Eğitim alanında yaşanan sorunlara ve çözüm önerilerine dair imza kampanyası ve anket çalışması da başlattıklarını söyleyen Bozdoğan, “Buradan çıkan sayısal verileri Kasım ayının 22’sinde kamuoyuyla, 23’ünde ise toplanan imza ve anket sonuçlarını bakanlıkla paylaşacağız. Böylece öğrenci ve öğretmenlerin taleplerini içeren ve eğitim alanında yaşanan sorunlara ışık tutacak bir çalışmayı bakanlığa sunmuş olacağız” dedi.

24 KASIM’DAN SONRA UNUTULUYORUZ

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün de yaklaştığını ifade eden Bozdoğan, “Her 24 Kasım'da öğretmenlik mesleği ile ilgili güzel konuşmalar yapılır ve diğer 24 Kasım'a kadar konuşulanlar da yapılması gerekenler de unutulur. Unutulmasın istiyoruz. Mitingde, aynı zamanda bunu gündem edeceğiz”diyerek Mayıs ayında yayınlanan ve öğretmenleri başarılı, başarısız diye performansa dayalı olarak ayıran genelgenin geri çekilmesini talep edeceklerini söyledi. 23 Kasım’da Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacaklarını belirten Bozdoğan, eğitim hakkına sahip çıkan herkesi de mitinge davet etti.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de kadınlara hakları anlatıldı: Şiddete karşı sessiz kalmayacağız

SONRAKİ HABER

Soma maden işçilerine tazminatların ödeneceği sözü verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...