05 Kasım 2019 05:33

Şili'deki hükümet protestoları sürüyor: Halk “Süper Pazartesi”de buluştu

Şili'de hükümet protestoları 18. gününde de devam etti. Binlerce kişi sendikaların çağrısı üzerine Başkent Santiago'da eylem düzenledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Şili’de binlerce kişi, çeşitli sendika ve kitle örgütlerinin çağrısıyla “Süper Pazartesi” isimli protesto gösterisi düzenledi.

Başkent Santiago'daki Devlet Başkanlığı Sarayı La Moneda'nın yakınında toplanan Şilililer İtalya Meydanı'nı doldurdu. Şili basınındaki haberlere göre, eyleme polis tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı.

Eylemler Santiago'nun dışında ülkenin Concepcion ve Valparaiso gibi şehirlerinde de devam ediyor.

ŞİLİ’DE NE OLUYOR?

Güney Amerika ülkesi Şili'de gösteriler, başkent Santiago'da günde 3 milyondan fazla kişinin kullandığı metro ücretlerine 6 Ekim'de yapılan zamla başlamıştı. Eylemler sırasında ülkede 23 kişi hayatını kaybederken, bin 218 kişi yaralanmış ve 9 bin 203 kişi gözaltına alınmıştı.

Eylemler üzerine Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, halkın ekonomik sorunlarını anlayamadığı için özür dilemiş, ekonomik yardım paketi açıklamış ve kabinesinden 8 bakanı değiştirmişti. Hükümetin bu adımları da Şili halkının taleplerini karşılamamış ve eylemler devam etmişti.

25 Ekim’de Santiago'da düzenlenen gösteriye yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi katılmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum ve Marmaris’te sağanak: Ev ve iş yerlerini su bastı

SONRAKİ HABER

Hakkari’de “sosyal yardım” için dağıtılan torbalardan kömür yerine taş çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...