04 Kasım 2019 12:48

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu: Milli iradeden dem vuranlar iradeye kayyum atıyor

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, ülkede artan hak ihlalleri, baskı ve şiddet politikalarına karşı "Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" başlıklı deklarasyon yayımladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, "Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" başlıklı deklarasyon yayımladı. Deklarasyon, Mersin Barosu Konferans Salonu’nda yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna açıklandı.

Çok sayıda siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Antmen, son dönemde yaşanan gelişmelerin 12 Mart, 12 Eylül ve 15 Temmuz dönemlerindeki sıkıyönetim ve OHAL koşullarını aratır hale geldiğini ifade etti.

"HALKIN İRADESİNE KAYYUM ATIYOR"

Antmen, “Tek adam, tek parti yönetimi ile hak aramak neredeyse suç olmuştur. İşçi ve emekçiler aleyhine uygulamalara karşı çıkan, hak arayan her kişi ve kurum hain ve terörist ilan edilmektedir. Her açıklamada milli iradeden dem vuranlar, halkın büyük bir kesiminin oyu ile seçilenleri görevden almakta, sandığa ve halkın iradesine kayyum atamaktadır” dedi.

"OHAL KALKTI AMA UYGULAMALARI SÜRÜYOR"

Artan işçi ve kadın cinayetlerine de değinen Antmen, dezavantajlı kesimlerin payına yine şiddet ve baskının düştüğünü dile getirdi. Antmen, ifade özgürlüğünün mülki idare amirlerinin müdahalesine maruz kaldığını vurgulayarak, “Sokağa çıkmak, basın açıklaması yapmak yasaklanmakta ve neredeyse ne söyleneceğine dahi müdahale edilmektedir. Başta Mersin olmak üzere, ülke genelinde halkımızın ihtiyacı olan daha fazla baskı, şiddet ve gözaltı değil demokrasi ve özgürlüktür. OHAL kalktı ancak uygulamaları sürüyor. Fiili OHAL uygulamalarının son bulmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz" başlıklı deklarasyona imza atan siyasi parti ve kurumlar şöyle: HDP, EMEP, TİP, TTB, KESK'E bağlı sendikalar, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, DİSK'e bağlı sendikalar, İHD, Halkevleri, TMMOB. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Denizcilik öğrencileri: Şirketlerin konuşmacı olduğu bir staj forumu

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Utku Çakırözer: Yılbaşından bu yana 2 bin 500 gazeteci işsiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa