03 Kasım 2019 11:29

Maddi zorluklara rağmen güzel şeyler yapacağız

Amacımız her canlıya dokunabilmek, herkesin hayatına güzel bir şeyler katabilmek. Yaşlıların, çocukların, hayvanların hayatına katkıda bulunabilmek, doğayı ve geleceğimizi korumak...

Paylaş

Burçak PINAR

Tufan Can TEMEL

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu’ndan Ali Kaan Acar ve Özge Konu ile topluluk hakkında biraz sohbet ettik. Sorunları ve planları üzerine konuştuk.

Öncelikle bize Sosyal Sorumluluk Topluluğunu ve kuruluş sürecini anlatır mısınız?

2011’de kurulan bir topluluğuz. 2019’da okulumuzda topluluklar kapanma sürecine girdi, geçtiğimiz dönem tekrardan bir oluşum sürecine girdik. Sosyal sorumluluk alanında faaliyet göstermek amacıyla kurulduk. Öncelikli amacımız her canlıya dokunabilmek, herkesin hayatına güzel bir şeyler katabilmek. Yaşlıların, çocukların, hayvanların hayatına katkıda bulunabilmek, doğayı ve geleceğimizi korumak gelecek nesle güzel bir dünya bırakmak

Okula yeni gelen öğrencilerin topluluğa yaklaşımı nasıldı?

Topluluğumuz sosyal sorumluluk üzerine olduğu için sosyal olarak bilinçli kişiler geliyor. Bir kariyer topluluğu gibi herkesin katılmak istediği topluluk değiliz, herkese hitap etmiyoruz. Gerçekten bir şeyler yapmak isteyenler geliyor kaydolmaya. Katılım gayet iyi.

İNSANLARIN HAYATINA DOKUNUYORUZ

Çıkarınız ve kazancınız yok, karşılıksız bir şeyler yapmak size ne katıyor?

Manevi olarak doyduğumuzu hissediyoruz. Biz burada insanların hayatına dokunuyoruz bu çok rahatlatıcı bir şey, insani değerlerimizi besliyor. Çocuklar küçücük bir hediyeyle bile minnettar kalabiliyorlar, keza hayvanlar da öyle. O mutluluğu görmek paha biçilemez.

Bu yıl planlarınız neler?

Her sene gerçekleştirdiğimiz köy okulu projemiz var. Doğudaki köy okullarına bot, mont, kırtasiye gibi yardımlar yapıyoruz. İhtiyacı olan okullara gidiyoruz. Kütüphane kurma, boya, tadilat vb. işleri üstleniyoruz. Okulumuzun Su Altı Topluluğuyla planladığımız sahil ve deniz temizliği etkinliğimiz var. Bu etkinlikle çevre sorununa dikkat çekmek istiyoruz. Yakın zamanda barınak etkinliğimiz var. Sponsorların yardımıyla mama yardımı yapacağız.

ZORLU SÜREÇLER YAŞANIYOR

Toplulukların kapatılma sürecini biraz anlatır mısınız?

Normalde biz dekanlığa bağlı bir topluluktuk. Geçen sene dönem arasında hiç beklemediğimiz bir sebeple bütün kulüpler kapatıldı hem de bir sebep sunulmadan. Hepsi rektörlüğe bağlanarak baştan açılacak denildi. Bütün etkinliklerimiz, planlarımız yarıda kaldı. Uzun bir açılış süreci geçirdik. Bir sürü işlemlerle uğraştık. Bunun sonucunda çok fazla kısıtlama geldi topluluklara.

Ne gibi kısıtlamalar bunlar?

Maddi gelirimiz kısıtlandı. Üye kayıt parası almamız yasaklandı, sponsor bulmamız zorlaştırıldı. Amaçlarını asla anlamıyoruz, ilginç. Kayıt parası ve okuldan maddi bir yardım almadan bu işi nasıl yapabiliriz? Kulüpleri bitirmek mi amaçları yoksa uğraşmak mı istemiyorlar bilemiyoruz. Sorduğumuzda da bir cevap alamıyoruz.

Topluluğun giderlerini nasıl karşılıyorsunuz peki?

Sponsor bulmaya çalışıyoruz. Bu devirde kimse karşılıksız sponsor olmak istemiyor. Onun için çok uğraşmamız gerekiyor. Tabi ki kitap, mama bağışı yapmak isteyenler de oluyor. Sosyal Sorumluluk Topluluğu olduğumuz için sürekli ihtiyaç sahiplerine yardım yapmayı hedefliyoruz ve okuldan ödenek alamadığımız için bu bizi oldukça zorluyor. Bu yıl maddi kaynaklı gerileme yaşamamak için uğraşıyoruz. Bir şekilde halletmek zorundayız, amacımız güzel şeyler yapmak. Umarım bu dönem bizim için güzel geçer.

ÖNCEKİ HABER

Münazara üzerine…

SONRAKİ HABER

Gençlerin gözlerinden Barış Pınarı Harekâtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...