03 Kasım 2019 11:26

Yeni bir bölüm “rekreasyon yönetimi”

Rekreatif faaliyetler, insanları rahatlatmaya ve streslerini azaltmaya yönelik yapılan bütün faaliyetlerdir

Paylaş

Mustafa Artık

 Yeliz Teke

Akdeniz Üniversitesi

Üniversitemizde çok bilinmeyen Rekreasyon Yönetimi Bölümünün öğrencileri olan Erkan ve Sena’yla bölümleri üzerine konuştuk.

KÜÇÜK BİR KIVILCIMLA BÜYÜK DEĞİŞİM

Bize, bölümü hakkında bilgi veren arkadaşlarımız bölümün, insanların yaşam kalitesini artırmayı amaçladığını vurgulayarak “Rekreatif faaliyetler, insanları rahatlatmaya ve streslerini azaltmaya yönelik yapılan bütün faaliyetlerdir. Örneğin sinemaya ve tiyatroya gitmek, dans etmek ya da spor yapmak gibi insan hayatına ve sağlığına yararlı aktivitelerin tümüdür. İnsanları bilinçli bir şekilde yaşama katıp, zararlı alışkanlıklarının başlangıç sebebini öğreniyoruz ve bunlardan uzak tutmaya çalışıyoruz. İnsanların çalışma esnasında da rekreatif faaliyetler yapmalarını hedefliyoruz. Her insanın sosyolojik ve psikolojik durumu farklı olduğundan bakış açımızı oldukça geniş tutuyoruz. Yani biz küçük bir kıvılcım olup, benzeri hedefler ile değişime yol açacağımıza inanıyoruz.”

İŞ KONUSU SIKINTILI

Yeni bir bölüm olduğundan bilinmezlik taşıdığını ifade eden Erkan “İnsanlar bölümün ne olduğunu bilmediği için destek olmuyorlar, bu nedenle bazı şeyleri kendi çabalarımızla yapıyoruz.” Üniversitenin turizm kentinde olmasının avantajlı olduğunu belirten Erkan “Fakat bölümümüzün iş olanaklarının genellikle sezonluk olması kaygılar yaratıyor. Butik otellerde çalışırken birçok zorluk yaşıyoruz. Kendi alanımız dışında işleri de yapmak zorunda kalabiliyoruz. Büyük otellerde bu sorun yaşanmıyor. Çalışma şartları zor ama zevkli tarafları da var. Bir sürü insan, farklı kültürler, farklı düşünceler ile tanışıyor ve gelişiyoruz.”

YENİ BİR TOPLULUK

Erkan ve Sena Rekreasyon ve Animasyon topluluğunun sportif ve kültürel aktiviteleri birleştirme düşüncesi ile ortaya çıktığını ifade ederek “Açılan bütün topluluklar bir alana yönelmiş durumda. Bizim rekreatif faaliyet anlayışımız geniş kapsamlı olduğu için bu açığı kapatıp bölümümüzü duyurmak istedik. Geçen sene bu topluluğu açmak adına girişimlerde bulunduk ama bize yol gösteren biri olmadı. Bu yıl çalışmalara erken başlayarak yasal süreci ve hedefimizi masaya yatırdık. Vazgeçenler oldu. Pes etmedik ve araştırarak devam ederek süreci başarılı bir şekilde atlattık. Bence esas olan biz ne yapıyoruz? Bu toplulukta insanları ayırmıyoruz, birleştiriyoruz. Temel düşüncemiz gönüllülük. Hiçbir üye, her etkinliğe katılım sağlamak zorunda değil. İşte güzel yanı burada başlıyor. Farklı kişilere hitap eden çeşitli etkinlikler var. İsteyenler istediğine katılabiliyor. İstek doğrultusunda yeni etkinlikler ortaya çıkabilir. Amacımız sadece etkinlik değil, etkin iletişim ortamları ve birliktelik” diyerek sözlerini noktaladılar.

ÖNCEKİ HABER

Üç kelime ile rap müzik: dostluk, dayanışma, barış

SONRAKİ HABER

Savaş bir halk sağlığı sorunudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa