02 Kasım 2019 14:12

HDP: “Suriye’nin geleceği demokratik yaşam ile mümkün”

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları: "8 yıldır devam eden savaştan çıkarılan sonuç Suriye topraklarında halklar eşit bir şekilde yaşamalıdır."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Adana İl Örgütü Dünya Rojava Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. HDP il binasında gerçekleştirilen açıklamayı okuyan HDP İl Eş Başkanı Mahsun Eriğ, tekçi anlayışlar ve küresel güçler karşısında Rojava özelinde ortaya çıkan dayanışma ve yükselen itirazların önemli olduğunu belirterek “Bu itirazlar geleceğin ancak demokratik bir yaşam ile mümkün olacağını tüm dünyaya göstermektedir” dedi.

“SAVAŞTA ÇIKAN SONUÇ, HALKLAR EŞİT BİR ŞEKİLDE YAŞAMALIDIR”

Suriye Milli Ordusu’nun yaptığı operasyon ile iktidarın yaşadığı çıkmazları sınır ötesi bir harekatla örtmeye çalıştığını ifade eden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, “Bağdadi’nin Türkiye sınırının 5 km ötesinde ne işi var?​” diye sordu. İktidarın IŞİD, El Nusra, El Kaide uzantısı çetelerle ne yazık ki savaşmaktan ziyade onları desteklediklerini bir kez daha gösterdiklerini ifade eden Hatimoğulları, Kürt halkının Arap halkı ile birlikte IŞİD’i gerilettiğini ifade etti. Suriye Anayasa Komitesi’ne de seslenen Hatimoğulları, “8 yıldır devam eden savaştan çıkarılan sonuç Suriye topraklarında halklar eşit bir şekilde yaşamalıdır” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İMO İzmir Şubesi “Beyaz Baretli Kadınlar” projesini tanıttı

SONRAKİ HABER

Zonguldak'ta özel maden ocağında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...