02 Kasım 2019 13:30

Saray kaymakamı, daha kayyum kararı tebliğ edilmeden makam aracını istemiş

Saray Belediyesine kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Halis Aydın’ın karar öncesinde belediyenin makam aracını istediği ortaya çıktı.

Saray Belediyesi

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van ve merkez ilçeleri Tuşba, İpekyolu ve Edremit'te 1 Kasım’da yapılan ev baskınlarında aralarında Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman'ın da bulunduğu 14 kadın siyasetçi gözaltına alınmıştı. Hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları henüz öğrenilemeyen İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan kadın siyasetçilerin gözaltı süreleri uzatıldı.

Gözaltında tutulan kadınların isimleri şöyle: Saray Belediye Eş Başkanı Caziye Duman, TJA aktivistleri Rojbin Akdağ ve Havva Derya, HDP Van İl Yöneticisi Edibe Babur, DBP Van il Yöneticisi Neriman Urar, HDP'li Belediye Meclis üyeleri Berken Kızılboğa, Handan Karakoyun ve Serap Güvenç, DTK üyesi Mukaddes Karakoç, Barış Annesi Keve Işık, Atiye Şen, Pervin Özgür ve Kebire Karakaya.

Gözatında bulunan isimlerden Saray Belediyesi Eş Başkanı Caziye Duman’ın yerine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atandı.

Yapılan kayyum ataması sonrası Belediye Hizmet Binası polislerce ablukaya alındı. Polisler, Belediye Eş Başkanı Şahabettin Bilmez ve belediye çalışanlarının içeriye girmesine izin vermedi.  

KARAR ÖNCESİ ARAYIP MAKAM ARACINI İSTEDİ 

Bilmez, alınan karar öncesinde belediyelerine kayyum olarak atanan Kaymakam Mehmet Halis Aydın'ın belediyenin makam aracını istediğini belirtti. Bilmez, “Dün akşam saatlerine kadar belediyedeydik, meclis toplantımızı yaptık. Kaymakam belediyenin makam aracını istemişti. Neden istediğini bilmiyorduk. Bunun üzerine arkadaşlarımızla birlikte belediyeye gittik. Belediyenin her tarafı TOMA'larla ve polisler tarafından ablukaya alınmıştı. Belediyenin bütün çevresini kapatmışlar. İçeri girmek istediğimizde izin verilmedi. Eşyalarımızı bile almaya müsaade etmediler” dedi.

Bilmez, Bakanlığın aldığı kayyum atama kararının henüz kendilerine tebliğ edilmediğini de söyledi. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

Selma Gürkan: Bölgede barış için halk güçleri mücadelenin öznesi olmalı

SONRAKİ HABER

Koton'da işten atılan işçiler Bakırköy'de eylem düzenledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...