02 Kasım 2019 07:22

Tutuklanan belediye eş başkanları 10 saat boyunca kelepçeli tutuldu

Tutuklanan Belediye Eş Başkanları Selçuk Mızraklı, Keziban Yılmaz ve Rojda Nazlıer'in cezaevi ring aracında 10 saat boyunca elleri kelepçeli halde tutulduğu belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, görevden alınıp yerlerine kayyum atanarak tutuklanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı'yı sevk edildiği Kayseri Bünyan T2 Cezaevi’nde, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Keziban Yılmaz ve Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Rojda Nazlıer'le ise sevk edildikleri Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi'nde görüştü.

DAR HÜCRELERDE MOLASIZ 10 SAAT

Görüşmeye katılan avukatların aktardığı bilgiye göre, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nden Kayseri'ye sevk edilen belediye eş başkanları, hücrelere bölünmüş bir ring aracıyla ayrı ayrı hücrelere konulup, birbirleriyle iletişimi koparılarak sevk edildi.

10 saat süren yol boyunca belediye eş başkanlarının kelepçeleri de açılmadı. Molasız yapılan sevk sırasında, ring aracının bölünmüş dar hücreleri nedeniyle belediye eş başkanlarının hareket etmekte zorlandığı, özellikle uzun boyu nedeniyle Rojda Nazlıer'in hücreye sığmakta güçlük çektiği aktarıldı. Belediye eş başkanlarının dar ring aracı hücrelerinde vücutlarına giren kramplar nedeniyle zor bir yolculuk yaptığı aktarıldı. 

'HALKIMIZIN DİRENİŞİ BELİRLER'

Avukatlar, görüştükleri belediye eş başkanlarının bu zorlu yolculuğa rağmen morallerinin yerinde olduğunu ifade etti.

Kendisiyle yapılan görüşmede Mızraklı, avukatlara şunları söyledi:
“Bize düşman hukuku uygulanıyor. Bizi görevden alma gerekçesi ne ise sevk edilme gerekçemiz de aynıdır. Bizi nereye götürdüklerinden haberimiz yoktu. Geldiğimiz cezaevinde nereye getirildiğimizi öğrendik. Uygulanan düşman hukukudur. Dışarıda halkımızın, arkadaşlarımızın direnişi bizim durumumuzu belirler yoksa hukuktan bir beklentimiz yok. Ailelerimiz de cezalandırılıyor, bu şekilde ulaşımı olmayan bir yere getirilmemiz düşman hukukunun uygulandığının göstergesidir.”

'MAHKEMEYE ÇIKMAYACAĞIZ'

Kayapınar Belediye Eş Başkanı Keziban Yılmaz’ın ise görüştüğü avukatlara “Bir daha böylesi bir sevk işlemi gerçekleşir, kelepçeli götürülme durumu olursa mahkemelere çıkmayacağız” dediği aktarıldı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Çadırda kalan tarım işçileri sobadan sızan karbonmonoksit gazı nedeniyle zehirlendi

SONRAKİ HABER

Tezkoop-İş’ten sendikayı tanımayan çağrı merkezi patronlarına uyarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...