02 Kasım 2019 04:38

Trump'tan Suriye açıklaması: Petrolü seviyorum, biz petrolü güvence altına aldık

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye’deki petrol sahalarında ABD güçlerinin sürdürdüğü devriyelere ilişkin açıklama yaptı.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, Mississippi ziyareti öncesi Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Suriye’deki gelişmelere ilişkin konuşan Trump, Suriye'deki ABD askerlerinin evlerine dönmesini istediğini ileri sürdü. Türkiye-Suriye sınırını kastederek “Sınırı başkaları kontrol etsin” diyen Trump, “Biz petrolü güvence altına aldık. Petrolü seviyorum. Kürtler ile çalışıyoruz. Türkiye ile çalıyoruz. Birçok ülke ile çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

Kendisi hakkında açılan azil soruşturmasını da "düzmece" olarak nitelendiren Trump, “Yanlış hiçbir şey yapmamış bir başkanı azledemezsiniz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Kasım'da yapılması planlanan Beyaz Saray ziyaretinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin konuşan Trump, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var. Ateşkes çok iyi uygulandı” demekle yetindi.

ABD ASKERLERİ PETROL SAHALARINA GERİ DÖNMÜŞTÜ

Daha önce sınır bölgesindeki üslerini boşaltan ABD askerleri, ateşkes kararının ardından petrol sahalarının bulunduğu bazı bölgelere yeniden asker konuşlandırmaya başlamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ABD'nin IŞİD'le mücadele bahanesiyle Suriye'de petrol kaçakçılığı yaptığını belirterek, "ABD, kendi yaptırımları üzerinden, Suriye'den ayda 30 milyon dolarlık kaçak petrol çıkarıyor ve bu bölgelerden çekilmek istemiyor" açıklamasında bulunmuştu. (Washington/AA)

ÖNCEKİ HABER

Kırıkkale’de 27 kişi yemekten zehirlendi

SONRAKİ HABER

Irak'taki protestolarda kullanılan göz yaşartıcı gazın incelenmesi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...