01 Kasım 2019 08:30

Barışma teklifini kabul etmediği bahanesiyle eşini bıçaklayan erkeğe 19 yıl ceza

Boşanma aşamasındaki eşini bıçakla yaraladığı için tutuklu bulunan Hamdi Sevim, 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ümraniye'de boşanma aşamasında olduğu eşi Mercan Sevim'i bıçakla yaraladığı için tutuklu bulunan Hamdi Sevim, "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Tehdit" suçlarından 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

DHA'nın haberine göre, İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Hamdi Sevim ile tarafların avukatları katıldı. Bir önceki celse esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı Sedat Yıldırım, Hamdi Sevim'in, "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Tehdit" suçlarından 13 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Bugünkü duruşmada esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmasını yapan sanık Hamdi Sevim, 2014 yılında eşinin evi terk ettiğini, olay günü planlı hareket etmediğini ileri sürerek tehdit suçlamasını kabul etmedi. Hamdi Sevim, barışmak için yanına gittiğini iddia etti.

19 YIL 4 AYLIK HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Hamdi Sevim'i, "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, yargılama aşamasındaki davranışları ve suç işleme hususundaki eğilimini göz önüne alarak Sevim'in bu cezasında indirime gitmedi. Heyet, Sevim'i "Tehdit" suçundan da 1 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırdı.

"SENİ ÖLDÜRECEĞİM" DEMİŞ

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Hamdi Sevim ile Mercan Sevim'in boşanma aşamasında oldukları, bu nedenle ayrı yaşadıkları belirtiliyor. Hamdi Sevim'in barışma bahanesiyle eşinin yanına gittiği bilgisine yer verilen iddianamede, Hamdi Sevim'in konuşma teklifinin reddedilmesi üzerine yanında taşıdığı bıçakla "Seni öldüreceğim" diyerek eşini birden fazla kez bıçakladığı anlatılıyor.

İddianamede Hamdi Sevim'in, "Eşi kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Tehdit" suçlarından 13 yıl 6 aydan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vodafone 41. İstanbul Maratonu sebebiyle bugün bazı yollar trafiğe kapalı

SONRAKİ HABER

Şule Çet davası: Cinsel saldırı bulgusu olay yerinde yok ama Çet'in bedeninde var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa