01 Kasım 2019 07:24

İspanya'da 14 yaşındaki çocuğu istismar eden beş sanığa ceza indirimi uygulandı

Barcelona'da 14 yaşında bir çocuğa toplu istismarla suçlanan 5 sanığın cezasında "çocuk alkollüydü ve şiddet uygulanmadı" diyerek indirim uyguladı.

İspanya Parlamento Binası | Fotoğraf: Luis Javier Modino Martínez/Flickr

Paylaş

İspanya'nın Barcelona kentinde 14 yaşında bir çocuğa toplu cinsel istismarla suçlanan 5 kişi, daha düşük bir cezayı öngören "cinsel istismar" suçundan hüküm giydi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, çocuk istismarı sanıklarına 10 ila 12 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Sanıklar çocuğa yönelik cinsel istismardan hüküm giyselerdi, 20 yıla varan hapis cezalarına çarptırılacaklardı. Mahkeme heyeti, cinsel istismara maruz kalan çocuğun olay esnasında alkollü olmasını bahane ederek, çocuk istismara maruz kalsa bile şiddet kullanılmadığını, bu nedenle de "tecavüz" olarak sınıflandırılamayacağını belirterek gibi skandal bir açıklama yaptı.

Habere göre İspanyol yasaları, bir olayın "tecavüz" ya da "cinsel saldırı" olarak tanımlanabilmesi için fiziksel şiddet uygulandığının kanıtlanması gerektiğini kaydetti. Benzer bir mahkeme kararı 2019'un ilk aylarında İspanya Yüksek Mahkemesi tarafından bozulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kuşaktaşları anlattı | "Titizlikle koruduğu dünya görüşüyle bugünlere gelmiştir"

SONRAKİ HABER

Eminönü'de balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...