28 Ekim 2019 20:37
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2019 21:05

ABD, Ermeni Soykırımını resmi olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti

ABD Temsilciler Meclisi 1915 Ermeni Soykırımını resmi olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

ABD Kongresi'nin alt meclisi Temsilciler Meclisi, 1915 Ermeni Soykırımı resmi olarak tanıyan yasa tasarısını kabul etti. Tasarı, 223 evet oyuna karşı 191 hayırla kabul edildi. Tasarı kısa süre sonra ABD Senatosu'nda oylamaya sunulacak.

11 Nisan’da, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı ve California vekili Demokrat Adam Schiff’in sunduğu karar tasarısında, “Temsilciler Meclisi’nin Ermeni soykırımını tanımayı ve anmayı ABD politikası olarak görür” denilmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise karara ilişkin "ABD Temsilciler Meclisi’nce bugün kabul edilen kararı reddediyoruz." açıklaması yayımladı.

ÇAVUŞOĞLU'DAN AÇIKLAMA

Twitter hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir!" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 1915 Ermeni Soykırımı’nın yıldönümü olan 24 Nisan’a ilişkin “Büyük Felaket” ifadesini kullanmıştı. Trump açıklamasında, “Bugün 20. yüzyılın en büyük toplu katliamlarından olan Meds Yeghern’de acı çekmiş olanların anısını hatırlıyoruz” demişti.

Trump, göreve geldikten sonraki iki açıklamasında da “Meds Yeghern” ifadesine yer vermiş, önceki ABD Başkanı Barack Obama da konuyla ilgili tüm açıklamalarında bu ifadeyi kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mülteci işçiler: Hangi koşullarda çalışıyorlar, hakları neler?

SONRAKİ HABER

ABD'de Türkiye'ye yaptırım öngören tasarı kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...