29 Ekim 2019 13:17

Aliağa’da "kadın sığınmaevi yeniden açılsın" talebi

İzmir Aliağa’da kadınlar, tadilat nedeniyle kapatılan ve 5 yıldır kapalı olan kadın sığınmaevinin bir an önce yeniden açılması talebiyle topladıkları yüzlerce imzayı belediyeye iletti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Aliağa’da, Emine Bulut'un boşandığı eşi tarafından öldürülmesi sonrası belediye tarafından tadilat nedeniyle kapatılan kadın sığınmaevinin yeniden açılması talebiyle imza kampanyası başlatan kadınlar, dilekçeleri Aliağa Belediyesine iletti.

Artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken kadınlar, Aliağa Belediyesi tarafından kapatılan ve 5 yıldır kapalı olan kadın sığınmaevinin bir an önce açılmasını talep ediyor. Belediyelerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen kadınlar, bir aydır ilçede imza topluyordu.

"ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Yüzlerce imzayı Aliağa Belediyesi'ne ileten kadınlar, Emine Bulut’un "Ölmek istemiyorum" çığlığının tüm kadınların çığlığı olduğuna dikkat çekerek imza metninde şu ifadelere yer verdi:

“Aliağa’daki kadın sığınmaevi belediye tarafından kapatıldı. Şiddete karşı kadınların gidebileceği bir yer olmaması, şiddete boyun eğme ve yaşamlarını kaybetme ile sonuçlanıyor. Bu yüzden bir an evvel kadın sığınmaevinin yeniden açılmasını talep ediyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rabia Naz'ın ölümünü araştıracak olan Meclis Komisyonu Eynesil'e gidecek

SONRAKİ HABER

Akademisyen Alphan Telek: Dünya bir dönüşüm çağında ve sistem çatırdıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...