29 Ekim 2019 13:15
Son Güncellenme Tarihi: 29 Ekim 2019 17:30

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifasını Cumhurbaşkanı Avn'a sundu

Lübnan Başbakanı Saad Hariri istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sundu.

Saad el-Hariri | Fotoğraf: AA

Paylaş

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifasını duyurduğu basın açıklamasının ardından başkent Beyrut'un doğusunda yer alan Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayına çıktı.

Lübnan'da 17 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı protestolar nedeniyle görevini bırakan Hariri, Cumhurbaşkanı Avn'a istifasını sunduktan sonra açıklama yapmadan Saray'dan ayrıldı.

Hariri'nin istifa mektubu daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlandı.

Mektubunda, ülkenin karşı karşıya kaldığı iç zorlukları göz önünde bulundurarak “olumlu bir şok” oluşturmak üzere bu adımı attığına iddia eden Hariri, “Zorluklara karşı güçlü iradeye sahip ve Lübnanlıların yüce çıkarlarını savunacak yeni bir hükümetin kurulmasına kanaat getirdim. Hükümetimin istifasını sunar, sizlere başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 17 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle istifa edeceğini duyurmuştu. Ülkeyi güvenlik ve yaşam tehlikelerine karşı korumak için insanların sesini dinlemeye ve çıkış yolları aramaya çalıştığını ifade eden Hariri, ancak tüm çabalarına rağmen çıkmaz yola girildiğini belirtmişti.

Yüksek vergiler dolayısıyla fitili ateşlenen ve sonrasında düzenin değişmesi talebine yönlenen Lübnan halkının eylemleri 17 Ekim'den bu yana yoğunluğunu artırarak sürüyor. Başbakan Hariri daha önce ekonomik krizi hafifletmek amacıyla bazı kararlar alındığını açıklamış, ancak bu kararlar da halkın öfkesini dindirmemişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomik kriz varken 1 milyar liraya millet bahçesi projesi

SONRAKİ HABER

Rabia Naz'ın ölümünü araştıracak olan Meclis Komisyonu Eynesil'e gidecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...