29 Ekim 2019 12:34

Üsküdar Belediyesinden atılan işçiler: AKP’nin seçim kampanyasında çalıştırıldık

İstanbul’da AKP’li Üsküdar Belediyesinde işten çıkarılan işçiler belediye binası önünde açıklama yaptı: Bizi neden seçimden önce işten çıkarmadınız da şimdi çıkardınız?

Fotoğraf: MA

Paylaş

Üsküdar Belediyesinde işten çıkarılan işçiler, belediye binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla işe iade talebinde bulundu. İşten çıkarılan işçilerin isimlerinin ve “Başkan baksana, kaç kişiyiz saysana” yazısının bulunduğu pankart açıldı.

Üsküdar Belediyesinden atılan işçilerden Enver Ayvacı belediye başkanına seslenerek, “Başkanım, bu sorunu çözün. Bizden kaçmayın. Acilen bir çözüm masası kurulmalı ve sorunumuz giderilmeli” dedi.

İşçilerden Murat Baş, işe iade taleplerini yineleyerek, “Bizleri iş başında içki içmekle itham ediyorlar. Sesimize kulak verin, karşımıza çıkın. Yalan söylemeyin. Maalesef her hafta başka bir yalan ile karşımıza çıkıyorsunuz. Biz artık ekmeğimizi işimizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘NEDEN SEÇİMDEN ÖNCE DEĞİL DE ŞİMDİ ÇIKARDINIZ?

İşten çıkarılan Mustafa Kasap da seçim sürecinde belediye tarafından AKP’nin seçim kampanyası için çalıştırıldıklarını belirterek, “Bizi neden seçimden önce işten çıkarmadınız da şimdi çıkardınız? İşten atılanlar için ‘sarhoş’ diyorlar. Bizim sarhoş olduğumuza inanıyor musunuz?​” diye sordu. Kasap, işten çıkarmalara karşı hukuki başvurularda bulunacaklarını kaydetti.

İşten atılan işçilerden Ercan Yılmaz ve Evin Çelik de söz alarak, işsiz kaldıkları için çocuklarına harçlık bile veremediklerini dile getirdi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Patronlardan alınmayan vergiler bakanlık bütçelerini geçiyor

SONRAKİ HABER

KHK’nin yıl dönümünde emekçiler hükümete seslendi: KHK’liler işlerine iade edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...